Івано-Франківськ

ВРУ офіційно дозволила міським радам фінансувати підрозділи ЗСУ

Це дозволить органам місцевого самоврядування передавати кошти на допомогу військовим.

ВРУ офіційно дозволила міським радам фінансувати підрозділи ЗСУ

Верховна Рада ухвалила законопроєкт, що дозволяли міським радам фінансувати підрозділи Сил оборони. За документ проголосували 303 парламентарі. Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк, пише ПІК.

Цей закон нарешті дозволив, розблокував можливість десятки мільярдів коштів спрямовувати на найбільш дефіцитні засоби за кошти місцевого самоврядування.

“Дуже багато громад протягом двох років підтримували на колосальні суми Сили безпеки та оборони. Зараз це все легально, зараз ті громади, які це робили до цього, амністовані, вони не будуть нести відповідальність за те, що робили це раніше”, — зазначив нардеп від “Глосу” Роман Лозинський у коментарі Суспільному.

Він також пояснив, які саме кошти місцева влада може спрямовувати на допомогу військовим.

“Коли на рахунках місцевих бюджетів вистачає коштів, вони можуть скеровувати їх не на перекладання бруківки, не на ремонт в п’яти разів того самого парку, не на інші неактуальні зараз видатки, а саме на військові частини, закуповувати FPV-дрони, пікапи, все необхідне, і передавати їх, або навіть прямо перераховувати кошти на військові частини”, — сказав депутат.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено