Івано-Франківськ

Долинський “Водоканал” продаватиме надлишок електроенергії в мережу

На даний час вже проведено тендерну процедуру та визначено покупця – ТОВ «Прикарпатенерготрейд».

Долинський "Водоканал" продаватиме надлишок електроенергії в мережу

Долинський “Водоканал” з першого липня почне продавати надлишок електроенергії, виробленої власною сонячною електростанцією. Про це повідомив мер міста Іван Дирів, пише ПІК.

“На жаль, цей процес не відрізняється передбачуваністю, адже все залежатиме від погоди, від кількості сонячних днів, але в години пікової генерації сонячних панелей, коли кількість виробленої електроенергії перевищує використання для потреб Водоканалу, ми зможемо продавати надлишок в мережу”, – написав він. 

Іван Дирів зауважив, що від цього є неабияка користь громаді, адже крім того, що завдяки встановленню сонячної електростанції наприкінці минулого року, під час відключення світла громада залишатиметься з водою та водовідведенням, ще й суттєво економлячи бюджетні кошти, а тепер ще й на цьому зароблятиме. 

“Переконаний, що виробництво «зеленої» енергії, її накопичення та грамотний розподіл – це наше вже навіть не майбутнє, а сьогодення. І лише ті громади, які приймають рішення та розробляють проєкти в сфері енергоефективності, зможуть забезпечити свої мешканцям гідний рівень життя, адже цивілізована людина не може прожити без води, світла, а особливо каналізації”, – додав очільник Долини. 

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено