Івано-Франківськ

Опалювальний сезон під загрозою: у Бурштині шукають гроші на котельні

Приблизно 100 мільйонів гривень потрібно для встановлення двох модульних котелень, що працюватимуть на газі.

Опалювальний сезон під загрозою: у Бурштині шукають гроші на котельні

У Бурштині завершити підготовку до опалювального сезону планують до першого листопада 2024 року. Утім поки що грошей на облаштування котелень немає.

Якщо виникнуть проблеми із теплопостачанням через російські обстріли енергетичної інфраструктури України, вони мають опалювати багатоповерхівки та комунальні заклади у місті, пише ПІК.

“Модульні котельні — це спрощений варіант. Не треба нічого будувати. Привозимо контейнери на попередньо сформований забетонований майданчик і ставимо котельні. Потім робиться обв’язка: підводяться газ, вода і вихід до тепломереж. Обсяг роботи — невеликий, це робиться досить швидко”, — каже міський голова Василь Андрієшин.

Вартість котелень становить приблизно 100 мільйонів гривень. Цієї суми у бюджеті громади немає, тому міськрада звернулася до Івано-Франківської обласної військової адміністрації, облради, уряду та закордонних донорів.

“Поки що позитивних відповідей з області немає. З міністерствами енергетики та інфраструктури ми працюємо. Там є розуміння щодо обладнання. Наразі його шукають”, — говорить Василь Андрієшин.

Окрім того, Бурштинська міська рада веде перемовини з іноземними підприємствами, аби ті надали котельні та почали роботи в борг. Також розглядають кредит в одному з банків.

В Івано-Франківській обласній військовій адміністрації уникають відповіді щодо виділення грошей на підготовку до опалювального сезону в Бурштині. 

Детальніше у відео Суспільного:

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено