Івано-Франківськ

24 червня в Україні відзначають День Святого Духа й Івана Купала: що варто знати

На понеділок 24 червня цьогоріч одразу припадає два свята.

24 червня в Україні відзначають День Святого Духа й Івана Купала: що варто знати

За новим церковним календарем, 24 червня в Україні відзначають Різдво Івана Хрестителя ( в народі – Івана Купала). Раніше це свято віряни святкували 7 липня, пише ПІК.

Святий Іван Хреститель є одним з найважливіших святих у християнській традиції. Він був пророком і попередником Ісуса Христа, який передбачив його прихід і хрестив Ісуса у річці Йордан. Його народження було чудом, оскільки його мати Єлизавета була безплідною і вже в похилому віці, коли ангел сповістив її чоловіка Захарію про народження сина.

Загинув Предтеча від рук царя Ірода Антипа – святого стратили, його тіло поховали, а голова була загублена і відшукувалася тричі. Тому в церковному календарі святого згадують кілька разів, а 24 червня відзначають Різдво Іоана Предтечі – одне з найбільших свят після Різдва Богородиці та Різдва Христового.

Також сьогодні відзначають День Святого Духа (другий день Зелених свят у народі). Це свято має плаваючу дату – його відзначають у наступний за П’ятидесятницею понеділок. Дата однакова як для старого, так і для нового церковного календаря. У День Святого Духа славлять велич Третьої Особи Пресвятої Трійці – Святого Духа.

Що не можна робити 24 червня

В цей день, як і в інші церква не не вітає сварки, лайки, виступає проти наклепу, пліток, жадібності, заздрощів, зневіри. У велике свято не можна веселитися і шуміти, заборонено займатися важкою фізичною працею, роботою по дому.

Що можна робити у цей день:

  •  потрібно відвідати богослужіння в храмах;
  • приділити час родині, другорядні справи краще відкласти.
  •  просити вибачення за всі свої гріхи.
  •  допомагати нужденним і знедоленим. 

Іменини сьогодні відзначають: Антон, Іван, Микита, Яків, Ян.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено