Івано-Франківськ

Місячний посівний календар на липень 2024: вдалі дні для посадки та збору врожаю

Липень — сезон першого збору овочів, бо багато культур нарешті досягають свого розвитку та починають плодити. 

1200 0 1654513867 6665 scaled

Місячний посівний календар на липень 2024 року: які дні є найвдалішими для садово-городніх справ, пише ПІК з посиланням на ВІКНА. 

  • сприятливі дні: 1, 2, 12-20, 24, 25, 28, 29;
  • несприятливі дні: 5-7, 21-23;
  • нейтральні: 3, 4, 8, 9, 10, 11, 26, 27, 30, 31.

1-2 липня 

Це гарні дати для прополювання бур’янів, проріджування рослин та боротьби зі шкідниками, що живуть в ґрунті. Також можна підгодувати квіти, видалити засохлі гілки та листя на деревах та кущах. 

3-4 липня 

Можна посадити швидкорослі культури: цибулю, часник, шпинат, кріп, петрушку. Вдалим рішенням буде замочити насіння рослин, які повільно ростуть: дерева, багаторічні рослини тощо. 

5-7 липня 

Можна садити саджанці вишні, обліпихи, груші, суниці, черешні, сливи, шипшини, яблуні, малини або аґрусу. Також вже настав час викопувати ранню картоплю, зібрати зернові, фрукти та ягоди. Можна провести обприскування від шкідників і хвороб. 

8-11 липня 

Продовжуємо збирати овочі, фрукти та ягоди. Це вдалий час для посадки полуниці, огірків, селери, редиски, а також щеплення дерев і кущів. Можна садити та прищеплювати плодові дерева, розпушити та підгорнути сходи. 

12-20 липня 

Тривалий період сприятливих днів, які треба використати на повну. Час збирати плоди та коренеплоди на насіння, прищеплювати плодові дерева, зібрати лікарські трави. Також можна удобрити рослини та зайнятися знищенням шкідників в саду. Можна садити однорічні квіти, декоративні дерева і чагарники. Продовжуємо збирати готовий урожай. 

Сезон викопування картоплі у розпалі. Вдалим буде посадити овочі на тривале зберігання. У саду можна висадити абрикос, вишню, грушу, виноград, суницю, персик, сливу, яблуню. На городі можна сміливо посадити цибулинні рослини, диню, огірки, моркву, петрушку, буряк, перці, томати та баклажани. 

21-23 липня 

У цей період краще утриматися від висаджування. Краще зібрати фрукти, покосити траву, обприскати рослини від шкідників. На городі можна полоти та підгортати. І звісно, збираємо дозрілі овочі. 

24-25 липня

Можна підготувати землю для висадки огірків, петрушки, кропу. Замочувати насіння у цей період небажано. Можна посадити томати та перці або викопати коренеплоди. Від роботи у саду краще утриматися.

26-27 липня 

Гарний період для висадки однорічних культур. Також можна поливати, вносити добрива, збирати врожай. У саду можна висадити абрикосу, яблуню, персик, сливу, вишню. Від щеплення та обприскування варто утриматися.

28-29 липня 

Не бажано обрізати дерева. Краще провести удобрення, полив, видалення бур’янів або обприскування. На городі можна підготувати землю для висадки овочевих, зернових і гарбузових. А от картоплю в цей період краще не викопувати. 

30-31 липня 

В останні дні місяця сіємо насіння та висаджуємо розсаду. Можна удобрити землю та прополоти бур’ян.  

misyachnyj posivnyj kalendar scaled

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено