Івано-Франківськ

Музиканти з Рогатинщини виступили на етнофестивалі “Країна мрій” у Києві (ФОТО)

Колектив "Стратинські музики" дивував гостей 5 музичними творами під супровід етнічних інструментів.

Музиканти з Рогатинщини виступили на етнофестивалі "Країна мрій" у Києві (ФОТО)

Музиканти з Рогатинщини, а саме народний аматорський фольклорний колектив клубу с.Стратин стали учасниками 20-го ювілейного фестивалю “Країна мрій”, що відбувся у столиці 21-23 червня. Про це повідомляють на сторінці громади у Фейсбук, пише ПІК.

“Учасником фестивалю на запрошення організаторів стали й наші земляки – народний аматорський фольклорний колектив клубу с.Стратин. Його на Рогатинщині знаємо як “Стратинські музики”.  До колективу зберігачів опільських музичних скарбів входить 8 учасників, а його керівником є Микола Ралько. До речі, спекли традиційний обрядовий хліб – наші ґаздині зі Стратина”, – йдеться у повідомленні.

Свої мистецькі таланти наші земляки, зокрема, демонстрували на фольклорній сцені фестивалю «Рай», яку відкрили урочистим врученням святкового короваю засновнику та ідейному натхненнику «Країни Мрій» Олегу Скрипці.

Тут звучала традиційна народна музика фольклорних гуртів та ансамблів зі всієї України. Серед них, до прикладу, відомі «Гуляйгород», «Хорея Козацька», кримськотатарський колектив «Чаїр», «Дриґ», «Коралі»…

449025659 803497661876700 4957540923594020141 n scaled

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено