Івано-Франківськ

5 методів, як зняти втому очей

Щоб зняти втому з органів зору, варто робити розвантажувальні дні, вільні від мобільних пристроїв.

Eye Massage Female 732x549 Thumbnail

Люди сприймають своє здоров’я як належне, поки не почнуть його втрачати. Якість життя значно погіршується, коли починає падати зір, виникає сухість чи подразнення ока. Проте навіть у домашніх умовах можна покращити його, використовуючи нескладні поради офтальмологів.

Що таке втома очей

Сьогодні більшість людей левову частку дня проводить перед екранами ґаджетів. Це основна причина появи астенопії — перенапруження очей. Ризик виникнення такого стану зростає, якщо робота людини вимагає тривалого фокусування погляду. Астенопія має декілька типових симптомів:

  • втома, важкість, напруження в очах;
  • відчуття сухості та печіння;
  • біль в очах, який переростає в головний;
  • почервоніння білків;
  • погіршення чіткості зору, «розмитість» зображення.

Якщо виникають ці та інші ознаки, потрібно звернутися до лікаря. Офтальмолог проводить перевірку очей за багатьма показниками, використовуючи сучасне обладнання. Так вдасться виправити порушення в роботі органів зору. Наприклад, може знадобитися лікування катаракти чи лазерна корекція. Проте не варто допускати значного погіршення зору. За появи втоми можна використовувати дієві методи для її усунення.

african teen girl rubbing eyes tired from computer holding glasses

Як зняти напруження очей

Під час огляду лікар-офтальмолог дасть індивідуальні поради щодо зняття втоми з органів зору. Проте є загальні рекомендації, які можуть виконувати всі люди:

  1. Постійні перерви під час роботи за комп’ютером. Після 20–30 хвилин перед монітором потрібно зробити невелику перерву.
  2. Масаж. Він допомагає покращити кровообіг та знизити напругу. Потрібно заплющити очі, легенько масажувати повіки круговими рухами.
  3. Використання теплих компресів. Тканину, змочену водою, слід покласти на 10–15 хвилин на заплющені очі. Тепло допомагає зняти напруження та розслабити орган зору.
  4. Якісне освітлення в приміщенні. М’яке розсіяне світло замість яскравих ламп майже не спричиняє втому. Важливо уникати появи відблисків світильників на гладких поверхнях.
  5. Гімнастика для очей. Пальмінг, малювання вісімок, почергове фокусування на далекому та близькому предметах допомагають тримати в тонусі очні м’язи.

Щоб зняти втому з органів зору, варто робити розвантажувальні дні, вільні від мобільних пристроїв. Якщо виникає сухість, печіння, потрібно використовувати краплі для очей (за рекомендацією лікаря). Важливо пам’ятати, що системність і комплексний підхід допоможуть зберегти гостроту зору.

ПАРТНЕРСЬКИЙ МАТЕРІАЛ 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено