Івано-Франківськ

“Ми постараємося допомогти бурштинцям пережити зиму”, – мер Івано-Франківська

Зокрема, Франківська громада постарається виділити 5 мільйонів гривень.

photo 2024 06 27 11 32 01 scaled

В Івано-Франківську, у четвер, 27 червня відбулися позачергові збори Івано-Франківського регіонального управління Асоціації міст України. На якому, зокрема, розглядали питання Бурштина, де під загрозою через російські обстріли опалювальний сезон 2024-2025 рр, пише ПІК.

“Ми разом з громадами постараємося допомогти людям у Бурштині пережити зиму. Думаю, сьогодні кожна громада прийме рішення про виділення фінансової допомоги Бурштину. Навіть якщо інші органи державної влади не допоможуть, то ми якимось чином хочемо допомогти”, – зазначив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

За його словами, якщо кожна громада області надасть певну суму, то частково можна буде вирішити “бурштинську” проблему з котельнями.

Голова Бурштинської громади Василь Андрієшин звернув увагу на те, що Бурштинська ТЕС після ракетних обстрілів перебуває в критичному стані – і це стосується як енергетичного обладнання, так і будівель та споруд.

“На жаль, Бурштинська ТЕС розтермінувала екологічний податок за перший квартал, а це 18 мільйонів. А загалом ми цьогоріч недоотримаємо приблизно 80 мільйонів екологічного податку. У цих умовах, що склалися, – це для нас критично. Тому впоратись з викликом щодо будівництва двох котелень потужністю 8 та 10 мегават буде надзвичайно складно”, – зазначив Андрієшин.

photo 2024 06 27 11 32 02 scaled

До слова, на зборах були присутні представники 56 громад. Зокрема мери Бурштина, Франківська Надвірної, Галича, Болехова, Тисмениці, Долини тощо.

Нагадаємо, у Бурштині завершити підготовку до опалювального сезону планують до першого листопада 2024 року. Утім поки що грошей на облаштування котелень немає. Приблизно 100 мільйонів гривень потрібно для встановлення двох модульних котелень, що працюватимуть на газі.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено