Івано-Франківськ

Як вибрати корм для мейн-кунів: поради та рекомендації

Кожен кіт має свої індивідуальні потреби в харчуванні, залежно від статі, віку та уподобання смаку.

92a20a0f74

Мейн-кун — великий домашній кіт з привабливою шерстю середньої довжини. Тварини швидко знаходять спільну мову з кожним членом родини: старшим та найменшим. Попри їхню хижу зовнішність, вони мають ніжний та миролюбний характер. Мейн-куни входять до групи котів, які люблять компанію. Вони просто обожнюють своїх господарів.

Їх зовнішність вражає красою та неповторністю. Одна з головних зовнішніх особливостей мейн-кунів є вуха, які стирчать наверх. На них розташована пензликом шерсть на кінцях і пухнастий хвіст. Дикі гени можна побачити у частому бажанні відтворенні активних ігор. Кіт породи мейн-кун дуже любить іграшки – м’ячики або іграшкових мишок, обожнює ганятися за лазерним променем. Активне та наповнене цікавими моментами життя домашнього улюбленця можливе за підтримки правильного раціону.

Особливості організму котів породи мейн-кун.

Кожен кіт має свої індивідуальні потреби в харчуванні, залежно від статі, віку та уподобання смаку. Проте є загальні норми для підтримки здоров’я організму.

Головна особливість породи – багатий апетит. Це явище не є дивним, з урахуванням великих розмірів кота. Представники не схильні до набору зайвої ваги. Їх дуже важко перегодувати. Проте велика кількість занадто жирної та калорійної їжі в раціоні все ж таки може призвести до набору зайвої ваги. Надлишкова вага несе за собою цілий перелік проблем зі здоров’ям. Наприклад, опорно-руховий апарат мейн-кунів і без того відчуває підвищене навантаження, зумовлене великими габаритами тварини. Зайва вага додає ще більшого навантаження на організм.

c41f37b986

За останніми даними експертів, до 25% мейн-кунів мають ризик до утворення та розвитку дисплазії. Аби не допустити виникнення та розвиток хвороби, у раціоні котів має бути достатня кількість жирних кислот Омега-3. Окрім того, мають бути також мінерали та вітаміни, які необхідні для здоров’я кісток і суглобів. Якщо ваш вихованець обожнює сухі добавки, обов’язково вибирайте продукт, у складі якого є усі потрібні речовини. Саме таким кормом є продукція від виробника Optimeal, яку можна придбати за посиланням на сайті https://optimeal.ua/category/koti/kharchuvannja/mejjnkun.

Як має виглядати збалансований раціон кота?

Коти цієї породи є хижаками. Основним елементом їх харчування має бути м’ясо. Це можуть бути м’ясні корми із яловичиною, індичкою, ягням, кроликом або куркою. Виробником корму Optimeal запропонована ціла лінійка паучів вологого корму із вмістом свіжих м’ясних продуктів. Вологий корм з кроликом у желе для котів має попит у більшості господарів.

Домашні улюбленці обожнюють його за ніжний смак м‘яса у поєднанні з морквяним желе. У складі корму міститься лише відбірне та свіже м’ясо, яке є чудовим джерелом легкозасвоюваного білка. Поєднання із морквою дозволяє підтримувати здоров‘я кота у гарному стані. Адже морква – це дуже корисний овоч, який містить багато вітаміну А. Він сприяє підтримці здорового зору.

Експерти радять комбінувати вологий корм із сухим для досягнення максимально різноманітного ефекту від харчування. Хрустке доповнення зі смаком яловичини та сорго від Optimeal чудово підійде для харчування стерилізованих та кастрованих мейн-кунів, адже дуже важливо дотримуватися збалансованого та насиченого вітамінами харчування з урахуванням калорійності і  міри у годуванні. Кіт має підтримувати оптимальну вагу для його розмірів.

Тому, аби не перевантажувати опорно-рухову систему кота надлишковою вагою варто додавати до його раціону сухий корм із насінням сорго. Завдяки низькому глікемічному індексу, зерно сорго сприяє підтримці оптимальної ваги кота та запобігає ризику розвитку цукрового діабету.

Вживання м‘ясного корму із додатковими овочами у складі знижує ризик виникнення захворювань та забезпечує підтримку імунної системи мейн-куна. На кожному пакуванні присутня таблиця годування для кота. З її допомогою можна самостійно знайти рекомендації з годування залежно від ваги та віку вихованця.

ПАРТНЕРСЬКИЙ МАТЕРІАЛ 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено