Івано-Франківськ

Ми можемо хоч завтра подати тепло: мер Надвірної про підготовку до зими

У Надвірнській громаді починають готуватися до нового опалювального сезону, як тільки завершується минулий.

Ми можемо хоч завтра подати тепло: мер Надвірної про підготовку до зими

Мер Надвірної Зіновій Андрійович зауважує, що у громаді працюють на випередження і ще 15 років тому розпочали процес переходу із централізованого на індивідуальне опалення.

“От завершується він (ред. опалювальний сезон) першого квітня, отже з першого квітня вже й розпочинається ефективна підготовка до нового опалювального сезону, особливо навчальні заклали, заклади охорони здоров’я, окремо об’єкти критичної інфраструктури. Ми працювали на випередження минулі роки,  що сьогодні дає нам можливість більш якісніше надавати теплоносій, як у школи, лікарні так і соціальні заклади”, – зазначив міський голова у коментарі ПІК під час позачергових зборів Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України, 27 червня.

За його словами, у громаді можуть “хоч завтра подавати людям тепло”, адже ця система вже доволі успішно налагоджена, втім Андрійович відзначає, що через війну ми все ж будемо важко входити в майбутній опалювальний сезон.

Щодо енергетики, то міський голова Надвірної сказав, що міська рада планує у цьому році виготовили проєктно-кошторисну документацію та встановити майже 400 кв сонячних панелей для того, щоб забезпечити безперебійне живлення об’єктів критичної інфраструктури, до прикладу, водоканалу.

“Зараз працюємо із партнерами та вищими органами влади, щоб локалізувати і зняти в’їзне мито та ПДВ для завозу і встановлення сонячних панелей, у зв’язку з тим, що ми маємо іти до енергетичної децентралізації, до енергетичної автономії”, – наголосив очільник Надвірнянської громади.

Зіновій Андрійович додав, що найбільші виклики для громади – це допомога ЗСУ та відсутність генерації, як такої.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено