Івано-Франківськ

У застосунку Дія будуть відображатися медичні дані

Пацієнт відтепер матиме доступ до власних персональних даних, які зберігаються у центральній базі даних ЕСОЗ. 

630 360 1638102644 772

У застосунку “Дія” будуть відображатися медичні дані. Кабінет Міністрів України прийняв постанову, якою затвердив зміни у функціонуванні електронної системи охорони здоров’я (ЕСОЗ), відтепер у ній впроваджується особистий кабінет пацієнта. 

Про це повідомляє МОЗ, пише ПІК.

Пацієнт відтепер матиме доступ до власних персональних даних, які зберігаються у центральній базі даних ЕСОЗ.  Доступ буде забезпечуватися у кілька способів: через електронні медичні інформаційні системи (МІС) та Єдиний державний вебпортал електронних послуг, у тому числі мобільний додаток порталу «Дія» (Дія). Вхід до ЕСОЗ пацієнт здійснюватиме із застосуванням власного електронного підпису.

У застосунку за кілька кліків можна буде:

  • зареєструватися як пацієнт у центральній базі даних ЕСОЗ;
  • самостійно подавати декларації про вибір лікаря – сімейного лікаря, терапевта чи педіатра;
  • переглядати раніше подані декларації або розірвати декларацію з лікарем;
  • змінювати свої персональні дані, які є у центральній базі даних ЕСОЗ.

“Обрати сімейного лікаря, укласти чи розірвати декларацію, управляти своїми персональними даними у разі, приміром, зміни паспортних даних чи номера телефону — найперші можливості, передбачені в особистому кабінеті пацієнта. Рішення про його запровадження сьогодні ухвалили члени уряду. Плануємо, що згодом функціонал особистого кабінету пацієнта буде розширено відповідно до потреб пацієнтів. Попри війну та щоденні виклики продовжуємо працювати над тим, аби розширювати перелік зручних державних електронних сервісів для українців”, – каже Віктор Ляшко, міністр охорони здоров’я.

Читайте  також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено