Івано-Франківськ

Наступ РФ на Харківщину: ДБР перевірить дії генерала Содоля

Начальник штабу бригади “Азов” Богдан Кротевич подав заяву до ДБР із закликом провести розслідування щодо генерал-лейтенанта Юрія Содоля. Державне бюро розслідувань

5aac2210a9411919901b3b9325c94f2d scaled

Начальник штабу бригади “Азов” Богдан Кротевич подав заяву до ДБР із закликом провести розслідування щодо генерал-лейтенанта Юрія Содоля.

Державне бюро розслідувань перевірить дії командувача Об’єднаних сил ЗСУ, керівника ОСУВ “Хортиця” генерал-лейтенанта Юрія Содоля під час його командування обороною Харківського напрямку та інші факти, на які вказав начальник штабу бригади “Азов” Національної гвардії Богдан Кротевич.

Про це пише “УП” з посиланням на джерело в правоохоронних органах

“ДБР відповіло Кротевичу, що його заяву за фактами можливого перевищення службових повноважень та некомпетентного командування військами з боку командуючого ОСУВ “Хортиця” Юрія Содоля розглянуто і за результатами опрацювання – приєднано до матеріалів фактової кримінальної справи щодо обставин прориву російськими військовими кордону в Харківській області, в якій, серед іншого, надається правова оцінка діям військового командування ОСУВ “Хортиця” під час планування та проведення оборонних операцій на ввіреному напрямку”, – повідомляє УП.

В Бюро пообіцяли представнику “Азову”, що викладені ним обставини будуть перевірені. Сам Кротевич у соцмережі Х напередодні заявив, що “відповідю ДБР не задоволений”.

“Далі вже робота адвокатів, вдячний всім хто підтримує. Військових прошу не боятись давати свідчення ( в тому числі непублічні), ми не відступимося”, – додав “азовець”.

Кротевич у своєму листі до ДБР ствержує, що після призначення на посаду очільника ОСУВ “Хортиця” Содоль (у квітні 2024 – ред.) почав віддавати “незрозумілі накази” 12-й бригаді НГУ про заняття низин, а також просування на незначну кількість метрів у короткі строки без достатньої кількості боєприпасів.

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено