Івано-Франківськ

Зеленський назвав єдину наразі модель перемовин з Путіним

Модель така була застосована вперше на прикладі зернового коридору.

Зеленський попросив військове керівництво не втручатися у політику

Президент Володимир Зеленський на сьогодні бачить лише одну модель перемовин з російським диктатором Володимиром Путіним – щоб це був тристоронній договір з посередниками, який задіювали щодо зернового коридору.

Про це Зеленський сказав в інтерв’ю The Philadelphia Inquirer Труді Рубін, пише ПІК з посиланням на УП.

У Зеленського журналістка запитала, чи можуть бути обставити, щоб Україна проводила перемовини з Путіним. Український лідер назвав лише одну опцію – документ, схожий на договір про зерновий коридор.

“Модель така була застосована вперше на прикладі зернового коридору, коли Україна домовлялася не з Росією, а з ООН та Туреччиною. Вони, своєю чергою, взяли на себе відповідальність домовлятися з нами, а потім відповідну угоду підписувати з РФ. І так воно спрацювало: дві дзеркальні угоди, між якими є ООН та Туреччина… Так само і в територіальній цілісності, і в енергетиці, і в судноплавстві може бути використана відповідна модель, коли країни з різних континентів готують рішення щодо тієї чи іншої кризи. А потім цей документ, якщо він влаштовує Україну, так само повинен розбиратися з представниками РФ. Поки що у нас є тільки така модель”, – каже призедент.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено