Івано-Франківськ

Звільнення Содоля, підозра Тищенку та обвал у шахті – ТОП-новин тижня за 24.06-30.06

Ряд актуальних та важливих подій, які варті повторного перегляду.

огляд

ТОП-10 новин тижня, які трапилися за 24-30 червня 2024 року в Україні в щотижневому огляді ПІК.

Ворожі удари

photo 2024 06 29 08 17 09 2 scaled

Ввечері 28 червня російській військові завдали ракетного удару по багатоповерхівці у Дніпрі. В одному з під’їздів зруйновано квартири з 8 по 11 поверхи. Пошкоджено 11 автомобілів. Наразі відомо, що загинула одна людина, 12 постраждали, серед них дитина. 

А вже ввечері 29 червня окупанти  атакували місто Вільнянськ Запорізького району.

 

Пошкоджений обʼєкт критичної інфраструктури, магазин та житлові будинки. 38 людей, серед них 9 дітей – травмовані, 7 людей загинуло, з них 2 дітей.

Звільнення Содоля

alt

Президент України Володимир Зеленський змінив командувача Об’єднаних Сил ЗСУ та призначив на посаду Андрія Гнатова замість Юрія Содоля.

Зазначимо, 24 червня стало відомо, що начальник штабу бригади “Азов” Національної гвардії Богдан Кротевич подав заяву до Державного бюро розслідувань із закликом провести розслідування щодо командувача Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенанта Юрія Содоля через великі втрати серед особистого складу.

Додамо, що начальник штабу бригади “Азов” Богдан Кротевич подав заяву до ДБР із закликом провести розслідування щодо генерал-лейтенанта Юрія Содоля. Державне бюро розслідувань перевірить дії командувача Об’єднаних сил ЗСУ, керівника ОСУВ “Хортиця” генерал-лейтенанта Юрія Содоля під час його командування обороною Харківського напрямку та інші факти.

Також цього тижня відбулася ще одна кадрова процедура. Кабінет міністрів України призначив Андрія Даника головою Державної служби України з надзвичайних ситуацій. До цього Даник був виконувачем обов’язків голови ДСНС.

65ddd5908e9b8

Підозра Тищенку

56 main v1719327954

ДБР повідомили про підозру за незаконне позбавлення волі колишнього військового нардепу Миколі Тищенку, пише ПІК.

Слідчі встановили, що 20 червня 2024 у Дніпрі група осіб за вказівкою народного депутата України протиправно позбавила волі потерпілого – колишнього військовослужбовця ЗСУ. Його утримували протягом певного часу та завдали тілесні ушкодження.

Наразі суд відправив нардепа Миколу Тищенка під цілодобовий домашній арешт.

Повернення з полону

IMG 20240626 065933 711 scaled

У вівторок, 25 червня, з російського полону повернули 90 українських військовослужбовців.

Зокрема, визволили воїнів Національної гвардії, Військово-морських сил, армії, територіальної борони та прикордонної служби.

Окрім того, з російського полону у Брошнів-Осаду, що на Калущині, повернувся військовослужбовець Руслан Васильович Черній. 

na sajt 23 scaled

 Він потрапив у полон 10 серпня 2022 року поблизу селища Зайцеве Донецької області. 31 травня цього року Україна повернула Руслана з російського полону. Разом з ним тоді повернули ще 74 українців.  Якийсь час боєць знаходився у військовому госпіталі у м. Суми, де медики обстежили його стан здоров’я. А 27 червня Руслан повернувся у рідну Брошнів-Осаду. 

Обвал у шахті

800 0 1719682966 5107

Вчора 29 червня ввечері шахті «Відродження» у селі Межиріччя Червоноградського району, Львівської області сталася надзвичайна ситуація: на глибині понад 500 метрів обвалився ґрунт. Внаслідок цього загинули двоє людей. 

Загинули 37-річний Андрій Кончук, на шахті «Відродження» працював майже 3 роки, до того – на шахті «Великомостівська». Та 36-річний Володимир Макогін, на шахті «Відродження» працював шість років.

Звільнення керівників прикарпатських санаторіїв

449447833 3276542155811219 1411480877304943751 n scaled

У суботу, 29 червня, на Прикарпаття завітав Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко та оглянув як проходить санаторно-курортне лікування в області в санаторіях, які підпорядковані МОЗ, а це “Санаторій Прикарпатський” в Яремче, Спеціалізований санаторій “Косів” та Спеціальний санаторій “Гірське повітря” у Ворохті.

За підсумками його візиту будуть звільнені керівники трьох санаторіїв. Адже як зазначив Ляшко: “Так не може бути. Так не можна керувати. Це не для людей і не про людей. Плануємо тотальне перезавантаження. Це стосується як керівництва, так і функціоналу закладів”.

ІФНТУНГ оговтується після ракетного удару

Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу за попередніми підрахунками зазнав збитків на майже 100 млн грн внаслідок влучання російської ракети вдосвіта 22 червня.

Детальніше у відео:

Підтримка керамістів

Керамічна галузь здавна розвивалася як на Донеччині так і Полтавщині. Втім, обидва регіони мають різну специфіку в діяльності: якщо донеччани здебільшого займаються промисловою керамікою, то на Полтавщині розвивають галузь, як культурну спадщину.

Та в нинішніх умовах усі керамісти мають проблеми з сировиною – основні поклади глини знаходяться у Словʼянську.

Стаді-тур, що відбувався на Полтавщині, дав зрозуміти, що спільними зусиллями можна ще чимало зробити для галузі.

То як все відбувалося – дивіться у відеосюжеті:

  • Попри різні новини, наша область і Україна продовжує втрачати у цій жорстокій війні захисників. Вічна пам’ять і слава усім, хто поліг у бою за Батьківщину з Прикарпаття цього тижня! Щирі співчуття рідним героїв!

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено