Івано-Франківськ

Дощ і 25⁰ тепла: якою буде погода на Франківщині другого липня

Вітер північно-західний 15-20 м/с.

Дощ і 25⁰ тепла: якою буде погода на Франківщині другого липня

У вівторок, другого липня на Франківщині очікується хмарна погода, значний дощ, гроза, град. Про це повідомляє обласний центр з гідрометеорології, пише ПІК.

“Температура повітря по області: вночі 13-18⁰ тепла, вдень 20-25⁰ тепла”, – йдеться у повідомленні.

За прогнозами синоптика Наталки Діденко, на заході завтра пройдуть дощі з грозами. Через значні контрасти в зоні фронту (перед фронтом до +35, а за фронтом +20 градусів, наприклад) дощі переходитимуть у сильні зливи, можливі шквал та град.

Україна цього тижня буде однією з найспекотніших країн в Європі, зазначають в Українському гідрометеорологічному центрі. 

“Наразі, температури в Україні можна буде порівняти із Середземноморськими. Так, українська спека сягатиме тих же значень, що в Італії та Греції, тобто 30-34 градуси, а у південній частині, центральних та східних областях відмічатиметься сильна спека аж до 37 градусів! Проте, Україна в даний період не є найспекотнішою – в Іспанії очікується +40°!”, – йдеться у повідомленні.

Але спека в Іспанію прийшла із Сахари, а от в Україну розпечене повітря надходить з іншого сухого гарячого регіону – з Аравії. Саме аравійське повітря завжди приносить найспекотнішу погоду в наш регіон. Поширюючись з південного сходу, воно накриває майже всю країну, трішки не дотягуючись до наших західних кордонів, та не поширюючись далі – у західну та північну Європу. Тому західний регіон України має дещо нижчі температури – до 30°.
У сильну спеку важливо не перегріватись, уникати прямих сонячних променів та охолоджуватись, п’ючи достатню кількість води.
Читайте також у ПІК:
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено