Івано-Франківськ

Чому люди не люблять голубів: дослідження

Науковиці зʼясували: майже кожна негативна думка про голубів є міфом.

Чому люди не люблять голубів: дослідження

Виявляється, голуби не такі, як про них кажуть. До речі, німецький дослідник природи Альфред Брем називав цих птахів громадянами світу. Все тому, що вони мешкають скрізь, за винятком Північного і Південного полярного кола. Про це пише ПІК з посиланням на UAnimals.

Інколи люди бувають упередженими до тварин, це стосується і голубів. Науковиці зʼясували: майже кожна негативна думка про голубів є міфом. Розглянемо два найпопулярніших.

  •  Міф 1. Голуби дурні!
Це неправда. Птахи розрізняють людей за рисами обличчя, а також памʼятають напрямок конкретної подорожі протягом багатьох років після її завершення. Голуби розвʼязують проблеми аналогічно алгоритмам штучного інтелекту. Вони використовують метод проб і помилок, аби навчитися розпізнавати закономірності та прогнозувати кращі рішення.
  •  Міф 2. Голуби розносять хвороби.
Це теж неправда, адже регулятори охорони здоров’я не змогли підтвердити жодного випадку смертельного зараження людей від голубів. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, у світі щорічно фіксують близько 59 000 випадків сказу в людей. У 99% випадків хвороба передається через собак.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено