Івано-Франківськ

Корупція, мовне питання, недовіра: які причини роз’єднаності в суспільстві називають українці

В опитуванні також вказується, що зберігається тренд до зниження оцінки єдності із заходу на схід.

young people waving ukraininan flags back view 2021 09 14 16 12 16 utc scaled 1 scaled

44% відсотки українців вважають, що в українському суспільстві є єдність. З них 10% говорять, що бачать повну єдність, а інші 34% — схиляються до думки, що єдність є.

Про це свідчать дані Водночас 15% опитаних вважають, що зараз в Україні варто говорити про роз’єднаність, пише ПІК з посиланням на “Громадське“.

Інші 36% респондентів висловили думку, що наразі в суспільстві «у рівній мірі є елементи єдності та роз’єднаності».

Опитані наводили різні причини роз’єднаності в суспільстві, йдеться в опитуванні Київського міжнародного інституту соціології.

Так, про випадки корупції згадали 16% респондентів, про мовне питання — 14%, про недовіру до дій влади заговорили 13%, а про наявність «ждунів» розповіли 9% українців.

nb5kdb 55f30d0d30df7f139ff85bffbf1acd18 scaled

“В опитуванні також вказується, що зберігається тренд до зниження оцінки єдності із заходу на схід. Так, у західних регіонах 50% опитаних бачать єдність в українському суспільстві, водночас на сході таких українців уже 36%. Роз’єднаність у суспільстві бачать 8% жителів заходу і 25% сходу”, – йдеться у повідомленні.

Дослідники також підкреслюють: серед основних причин роз’єднаності в регіональному розрізі не фігурують питання мови чи регіональної належності.

До слова, дослідження проводили з 16 до 22 травня 2024 року методом телефонних інтерв’ю на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Всього було опитано 1067 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, підконтрольних уряду.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено