Івано-Франківськ

Орбан сьогодні несподівано відвідає Київ: з якою метою?

Ця поїздка угорського прем'єр-міністра стане першою в Україну після початку повномасштабного вторгнення РФ.

Вийшли на протест: в Угорщині люди вимагають відставки прем'єра Орбана

Два джерела в Будапешті повідомили, що очікується, що Орбан зустрінеться з президентом Володимиром Зеленським у Києві, пише ПІК.

Очікується, що президент Угорщини Віктор Орбан прибуде до Києва у вівторок, згідно з трьома джерелами, обізнаними з планами, у рамках несподіваного візиту для одного з найбільш проросійських лідерів Європи, який відбудеться в той момент, коли Угорщина перейме головувати в ЄС.

Яка мета візиту?

Одне з джерел у Будапешті повідомило, що плани візиту з’явилися після тривалих переговорів щодо питання прав угорськомовної меншини в Україні, яка проживає на крайньому заході України поблизу кордону між двома країнами.

“Передумовою зустрічі було вирішення питання прав громадянства. Протягом останніх тижнів домовленість була досягнута. Вони зможуть оголосити про це як про успіх”, – повідомило джерело в Будапешті, знайоме з підготовкою до візиту.

Хоча питання прав громадянства було однією з найголосніших претензій Будапешта щодо України, скептики Орбана звинувачують його у використанні цього питання як “димової завіси” для сприяння просуванню російських тез щодо війни, – зазначає видання.

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено