Івано-Франківськ

«Навіть в час війни стратегія громади виконується» – мер Калуша на зустрічі з головами громад Чернігівщини і Сумщини 

Калуська громада має що показати колегам з інших регіонів України.

 

IMG 20240703 111953 847 scaled

На Прикарпатті відбувається стаді-тур в рамках проєкту «Розвиток грантової спроможності ОМС та бізнесу» для представників місцевого самоврядування Чернігівщини та Сумщини.

Сьогодні, третього липня, голови громад завітали в екоіндустріальну столицю західної України – Калуську громаду, повідомляє ПІК.

IMG 20240703 105241 817 scaled

Голова громади Андрій Найда зробив презентацію міста, та навів цікаві факти:

  • Калуська громада охоплює 26 тисяч гектарів, та має 87 тисяч населення;
  • у громаді понад 1100 малих і середніх підприємств, в тому числі і релокованих;
  • Калущина лідер по сільському господарству та налічує 16 місцевих сільськогосподарських товаровиробників, у галузях рослинництва та тваринництва;
  • у громаді наявні понад 1000 гектарів земель промисловості, що розташовані одним соціальним масивом.
  • наявність індустріальних парків.

Сьогодні пріоритет для громади – це підтримка військових та їх сімей.

Але також мер ствердив, що, попри такий складний для країни час, – стратегія, яку розробили ще на початку його каденції – виконується і, мало того, на 50% її уже реалізували.

IMG 20240703 105255 784 scaled

Основний акцент в громаді роблять на індустріальності. Попри те, що в громаді уже зареєстровані два індустріальний парки, та один із них успішно функціонує, в процесі створення ще два.

“Ми маємо, що показати колегам з прифронтих територій та готові до співпраці з громадами. Такий обмін досвідом корисний, наша громада відкрита для інвестицій та розвитку економічних, культурних та соціальних відносин. 

Ми пропонуємо достатні можливості та запрошуємо бажаючих для підготовки бізнес-проектів у нашій інвестиційно привабливій громаді”, – зазначив Найда.

IMG 20240703 105226 660 scaled

Учасник стаді-туру з Чернігівської громади, секретар Менської міської ради Юрій Стальниченко відзначив, що успішний досвід Калуської громади в міжнародних відносинах, залученні інвестицій, й співпраці з бізнесом – захоплює та запропонував співпрацювати на рівні громад.

“Коли спілкуємося безпосередньо з міським головою, то можна багато чого дізнатися. І те, що ми побачили в презентації, ті напрямки, які тут є, вони також хвилюють нас, особливо підтримка бізнесу. Одна справа чути, як Калуш залучає бізнес, а інша – побачити як це відбувається. І ми можемо змінювати, удосконалювати наші громади співпрацюючи з громадами з усієї України. Тому я хочу запропонувати співпрацю Калуській громаді і з Менською громадою Чернігівщини”, – каже учасник бізнес-туру.

Керівниця Департаменту економіки Чернігівської ОВА Олександра Хомик запропонувала меру Калуша організувати навчання для громад на тему розвитку індустріальних парків.

IMG 20240703 105232 883 scaled

Також учасники стаді-туру мали змогу відвідати один із індустріальних парків Калуської громади.

Додамо, стаді-тур громадами Івано-Франківщини проходить в рамках проєкту «Розвиток грантової спроможності ОМС та бізнесу», який впроваджується в межах грантового конкурсу «Посилення громадської участі в процесах раннього відновлення на звільнених територіях», який адмініструється ІСАР Єднання за підтримки Фонду «Партнерство за сильну Україну», що фінансується країнами партнерами.

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено