Івано-Франківськ

Як краще зберігати зелень в холодильнику, щоб вона довше залишалася свіжою

Як тримати зелень в холодильнику, щоб зберегти всі вітаміни та мінерали і щоб вона не зав'яла.

zelen2 1 scaled
Більшість зелені можна зберігати й за кімнатної температури, але за таких умов її термін придатності буде меншим, пише ТСН.

Щоб зберегти зелень довше, краще покласти її в холодильник чи морозилку. А перед цим – почистити, посортувати.

Як зберегти зелень у холодильнику:

  • Можна зберігати трави на нижній полиці холодильника. Трави з ніжною структурою рекомендується додатково загорнути у вологу серветку. Оптимальний показник для будь-якої зелені – 0℃. За такої температури вона може лежати в холодильнику більше тижня.
  • Можна зберігати зелень  у вакуумному контейнері із якісного пластику. Перед тим, як закласти туди зелень, контейнер обов’язково треба вимити та висушити.
  • Добре зберігається зелень в холодильнику, якщо помістити її у звичайну скляну банку з герметично закритою кришкою. Важливо перед цим уважно переглянути всі трави, щоб до банки не потрапило пошкоджене листя і коріння через те, що вони можуть загнивати.
  • Можна загорнути зелень перед тим як класти до холодильника у паперові рушники.
  • Зберігаючи зелень в поліетиленовому пакеті в холодильнику, треба простежити, щоб пакет був щільно зав’язаний і всередину не потрапляв кисень.

Як зберігати зелень в морозильній камері

В морозилці зелень може зберігатися дуже довго, наприклад – до зими.  Таким чином можна зберігати кінзу, петрушку, кріп, естрагон, селеру, зелену цибулю, шпинат, щавель.

Перед тим, як покласти в камеру зелень, її потрібно добре промити під проточною водою, а потім висушити, промокнувши паперовим рушником. Кожний вид зелені загорнути окремо в поліетиленовий пакет або плівку, попередньо випустивши зайве повітря, та покласти на полицю в камеру.

Зелень також можна подрібнити та зберігати так. Або залити водою у формочках для льоду та заморозити.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено