Івано-Франківськ

Україна підписала безпекову угоду з Польщею: що вона передбачає

Зокрема, на території Польщі готуватимуть Український легіон – новий добровольчий військовий підрозділ.

Україна підписала безпекову угоду з Польщею: що вона передбачає

У понеділок. 8 липня Україна та Польща підписали у Варшаві Угоду про співробітництво у сфері безпеки. Про це повідомив президент Володимир Зеленський, пише ПІК.

“У цьому безпрецедентному документі передбачено положення про збиття в повітряному просторі України російських ракет і дронів, випущених у напрямку Польщі. Маємо це реалізувати. Ми співпрацюватимемо щодо бойової авіації – вже переданих Польщею літаків – і розглянемо можливості додаткової передачі”, – написав він.

Зеленський додав, що у безпековій угоді також зафіксували формування та підготовку на території Польщі Українського легіону – нового добровольчого військового підрозділу. Він тренуватиметься в Польщі та буде оснащений партнерами.

До слова, загалом від початку повномасштабного російського вторгнення Польща надала нашій країні 44 військові пакети різних видів озброєння та боєприпасів на понад 4 млрд євро. Цього року Польща надасть ще декілька пакетів військової допомоги і, відповідно до угоди, зобов’язується продовжувати підтримувати Україну протягом десяти років дії документа.
Польща розгляне можливість передачі Україні не менше як однієї додаткової ескадрильї МіГ-29 (щонайменше 14 винищувачів).
Читайте також у ПІК:
Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено