Івано-Франківськ

Види зубних імплантів: які бувають та чим відрізняються

Для вибору найкращого варіанту слід проконсультуватися зі своїм стоматологом.

Імплантація зубів є сучасною та безпечною методикою заміщення відсутніх зубів у дорослих, яку обирають досвідчені лікарі. Якщо у вас виникла потреба у проведенні такої операції, слід заздалегідь до неї підготуватися. Зокрема, варто дізнатися, які бувають види зубних імплантів, і який із них найкраще підійде саме у вашому випадку. У вирішенні цього питання допомагає лікар, проте безпосередньо перед зверненням до нього краще знати основні моменти. У цьому вам допоможуть фахівці стоматологічної клініки Implantatsiya, які ознайомлять пацієнтів із можливими варіантами.

AD_4nXdmiXfoIGMyIVyldFZNYhY5ALEqwzFd3u75NCJrB2iwJgpH9mIFe9fVwdT2PRAbyJLT8Hv9jqNM4fcL3evJDDukBPCO_djdzFqRbp-U5bibNCf08oV5luSj9BLxOuUQeoKy0Y3BSD94wy0Bn2ifbi3EznrvKP6vI2i8Q4e_zcHz7iHfbXdTrXA?key=I0pcsU44uBRrAJv3eyUsbA

Найбільш поширені різновиди зубних імплантів

Зубні імплантати – це невеликі штифти, які прикріплюються до щелепи та замінюють корінь зуба. Вони з’єднуються з новими змінними зубами за допомогою конектора або опори. Наразі існують різноманітні види таких систем, які відрізняються залежно від матеріалу, з якого вони виготовлені, та інших особливостей.

Перш ніж перейти до проведення операції, варто дізнатися, які бувають імпланти зубів. Сучасні клініки пропонують своїм пацієнтам такі основні варіанти:

  • Ендостальні імплантати. Це найпоширеніший різновид зубних імплантів. Він має форму маленького гвинта, циліндра або леза. Він проходить у щелепній кістці та утримує один або декілька замінних зубів, які також називаються зубними протезами. Такий варіант найкраще підходить для тих пацієнтів, у яких вже є протези або мости.
  • Субперіостальні імплантати. Такі види імплантів зубів встановлюються на щелепну кістку або над нею. Це металевий штифт, який вставляється під ясна та простромлюється через них, щоб утримувати їх на потрібному місці. Як правило, субперіостальний імплантат встановлюється у випадках, якщо ви не можете носити звичайні зубні протези, у вас недостатньо природної щелепної кістки, щоб утримувати ендостальний імплантат, або ви не хочете здійснювати процедуру нарощування кісткової тканини для збільшення кістки до потрібного розміру.

Ваш лікар вирішить, що підійде найкращим чином саме для вас – ендостальні чи субперіостальні імплантати. Цей висновок буде зроблений відповідно до того, наскільки здорова ваша щелепна кістка, від кількості відсутніх зубів та інших індивідуальних потреб.

Як підібрати оптимальний варіант серед запропонованих

AD_4nXcmOlXbZ6l1DbmqmXdwY6CEvc5l8WMu9ViYG3i80xJ4cG-1J47mRXLUbCzRywMagZ8V1ZP6fBPtXYcJqJlaZNN1s9v0V_8AdxKnkEVR1fCs2-UvL66HsmVrhKiFM1HOropAb5oRS_PTn4AH_6X5B9mJ4Ds2JVWWkOcdd7vLctZZ4dUVj-h9O5s?key=I0pcsU44uBRrAJv3eyUsbA

Коли ваш стоматолог пропонує вам імплантати, важливо зрозуміти, який тип зубних імплантатів найкраще задовольнить ваші потреби. І, звичайно, потрібно знати, якою буде вартість вибраного варіанту, щоб мати змогу підготувати потрібний бюджет.

Слід зазначити, що не існує єдиного рейтингу зубних імплантів, відповідно до якого є кращі або гірші варіанти. Конкретне рішення вибирається відповідно до індивідуальних особливостей кожного пацієнта, тому дуже важливо попередньо звернутися за консультацією до фахівця. Лише досвідчений майстер своєї справи може зазначити, який із доступних варіантів буде повністю відповідати потребам і уподобанням пацієнта, а також стану його здоров’я, анатомічним особливостям тощо.

Для вибору найкращого варіанту слід проконсультуватися зі своїм стоматологом. Лікар попередньо огляне пацієнта та зробить відповідні висновки, згідно з якими й запропонує оптимальне рішення. Якщо ж під час огляду будуть виявлені певні проблеми, їх потрібно буде усунути за допомогою відповідного лікування. Також існує низка протипоказань, за наявності яких неможливо заміщувати втрачені зуби саме за допомогоюпроцедури імплантації. У таких випадках лікар порекомендує інші методи лікування, які підійдуть саме вам.

ПАРТНЕРСЬКИЙ МАТЕРІАЛ 

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено