Івано-Франківськ

Масована атака росії 8 липня: 37 людей загинули, ще 170 поранені (ВІДЕО)

Окупанти випустили по українських містах 38 ракет, 30 з яких вдалося збити нашим силам ППО.

Масована атака росії 8 липня: 37 людей загинули, ще 170 поранені (ВІДЕО)

Російські загарбники завдали масованого ракетного удару по Україні 8 липня. Під прицілом ворога опинилися Київ, Кривий Ріг, Дніпро, Словʼянськ, Краматорськ. На вечір, 8 липня було відомо про 170 постраждалих та 37 загиблих українців, пише ПІК.

“Загалом пошкоджені майже 100 об’єктів: дитяча лікарня, звичайні будинки, дитячі садки, пологовий будинок, коледж, бізнес-центр. На місцях досі триває розбір завалів. Російські терористи мають за це відповісти. Просто стурбованість не зупиняє терору. Співчуття – це не зброя. Потрібно збивати російські ракети”, – наголосив президент України Володимир Зеленський.
Зокрема, у столиці російська ракета влучила у дитячу лікарню “Охматдит”, де лікуються важкохворі діти, діти з онкологією. Внаслідок удару росіян по медзакладу, загинули двоє людей та понад 50 постраждали. У новому корпусі пошкоджена значна кількість відділень. Загиблі — лікарка й родич одного з пацієнтів медичного закладу. 7 дітей отримали поранення, з них 4 ушпиталені.
Усіх 600 пацієнтів, які знаходилися на момент атаки у лікарні евакуювали до інших медзакладів столиці. Рятувальники продовжують розбирати завали, ця робота тривала і вночі.
«Охматдит» тимчасово не надаватиме медичні послуги пацієнтам за напрямами «Токсикологія» та «Невідкладна медична допомога». Призупинив роботу і травмпункт. Нагадуємо, підтримати лікарню можна за посиланням: https://www.ohmatdytfund.org/donate
Читайте також у ПІК:
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено