Івано-Франківськ

На Тернопільщині чоловік шпигував за ЗСУ та розвідував позиції ППО: його завербував батько-пастор (ФОТО)

Обидвом синам пастора загрожує від 8 до 12 років позбавлення волі.

MyCollages scaled

Військова контррозвідка Служби безпеки викрила агентурну групу ФСБ, яка діяла в Тернопільській та Донецькій областях.

Резидентом (керівником) ворожого осередку був пастор однієї з протестантських церков. Влітку 2023 року він виїхав з України до ЄС як багатодітний батько, а звідти прибув у росію, де почав працювати на ФСБ.

“Він залучив до роботи на рф двох своїх дорослих синів. Один із них – військовослужбовець однієї із бойових бригад, якого СБУ затримала у квітні 2024 року. Він намагався передати російській спецслужбі локації вогневих позицій та укріпрайонів Сил оборони”, – йдеться у повідомленні.

Другого сина днями затримали на Тернопільщині, де він розвідував бойові позиції ППО та місця базування тренувальних центрів ЗСУ. СБУ викрила його завчасно, коли він готував «звіт» для ФСБ.

“Встановлено, що батько коригувальників був на прямому зв’язку із Сергієм Карнауховим – російським пропагандистом і кадровим співробітником фсб «під прикриттям». На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки заочно повідомили пастору-резиденту російської спецслужби про підозру державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану”, – зазначили в СБУ.

14652a249db2ceed1a5211b007f17a6d scaled

Зараз чоловік переховується на території росії. Його сини зараз перебувають під вартою. Їм загрожує від 8 до 12 років позбавлення волі.

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено