Івано-Франківськ

Рекорд для одного будинку: в багатоповерхівці Калуша виявили 67 витоків газу

Часто люди не підозрюють про витоки і, на жаль, не завжди звертаються до газовиків.

Рекорд для одного будинку: в багатоповерхівці Калуша виявили 67 витоків газу

У Калуші, у п’ятиповерхівці по вулиці Будівельників, зафіксували 67 витоків газу під час технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем. Про це ПІК повідомляє “Івано-Франківськгаз”.

“За перше півріччя 2024 року прикарпатські газовик здійснили технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання у 696 багатоквартирних будинках. У кожному з них виявили витоки газу. Найбільше – у п’ятиповерхівці по вулиці Будівельників, міста Калуш – 67. І це рекордна кількість виявлених витоків газу на мережах одного будинку”, – йдеться у повідомленні.

Для усунення витоків газу на внутрішніх мережах та проведення ремонтних робіт, часто необхідно припиняти газопостачання. А це в зимовий період є вкрай дискомфортним для споживачів.

«Часто люди не підозрюють про витоки і, на жаль, не завжди звертаються до газовиків у разі відчуття запаху одоранту (запаху блакитного палива) біля будинку чи у під’їзді. Тому просимо балансоутримувачів не зволікати з підготовкою до зими: замовити технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирних будинків у газовиків чи іншої спеціалізованої організації», – говорить начальник відділу технічного обслуговування Івано-Франківської філії «Газмережі» Богдан Дубницький.

До слова, загалом газовики цьогоріч запланували обстежити мережі у 1663 багатоповерхівках Івано-Франківської області. Як правило, це старий житловий фонд. Мережам найстаршого будинку 70 років.

Споживач може обрати будь-яку організацію для проведення технічного обслуговування, яка має дозвіл на виконання відповідних робіт. Якщо цього не зробити – то роботи проводитиме Оператор ГРМ як надавач послуги останньої надії. На Прикарпатті – це Івано-Франківська філія «Газмережі».

Для забезпечення належного стану мереж будинку, планове технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання потрібно здійснювати раз на 3 чи 5 років, залежно від терміну їх експлуатації. Якщо мережі використовуються менш як 25 років, їх потрібно обслуговувати один раз на 5 років. Якщо 25 років і більше – раз на 3 роки. Відповідно, платіжка за обслуговування буде надходити один раз на 3 або 5 років.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено