Івано-Франківськ

23 держави та Євросоюз на саміті НАТО підписали Український договір: деталі

Договір є відкритим для приєднання інших держав

669094e159a283.85902891 scaled

У Вашингтоні на саміті НАТО відбулася зустріч лідерів держав, що підписали з Україною безпекові угоди., пише “Європейська правда”.

Лідери України, США, ще 21 держави НАТО, а також ЄС та Японії за підсумками зустрічі підписали “Український компакт” (Ukraine Compact) – багатосторонній документ, що містить зобов’язання щодо підтримки України.

Документ має “прискорити колективні зусилля із задоволення всеосяжних потреб України у сфері безпеки”. У ньому держави-підписанти зобов’язуються виконувати свої зобов’язання за двосторонніми безпековими договорами, а саме:

  •  Підтримувати нагальні потреби України у сфері оборони та безпеки, у тому числі шляхом продовження надання допомоги у сфері безпеки та навчання, сучасної військової техніки, а також оборонної промисловості
  • Прискорити зусилля з розбудови майбутніх Збройних сил України
  • У разі майбутнього збройного нападу Росії на Україну після завершення нинішніх бойових дій, швидко і колективно зібратися на найвищому рівні для визначення відповідних наступних кроків на підтримку України, включаючи надання швидкої і сталої допомоги у сфері безпеки та накладення на Росію економічних та інших штрафів.

Договір буде діяти паралельно з просуванням України до вступу в ЄС і НАТО.

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено