Івано-Франківськ

Люди Прикарпаття: на виставці художниці Оксани Миханько у Франківську (ФОТО)

Через будівлі, кожна з яких має свою історію, художниця досліджує біографії людей, історію родин та віднаходить свою ідентичність.

IMG 9698 novyj razmer scaled

11 липня у виставковому залі Івано-Франківської обласної організації Національної Спілки Художників України відбулося відкриття виставки графічних робіт Оксани Миханько «ХИТКІСТЬ».

Мисткиня з Коломиї здебільшого працює з графікою, а також експериментує з колажем, текстилем, живописом та цифровим мистецтвом.

Основним героєм її робіт є архітектура, яку зазвичай малює авторка. Через будівлі, кожна з яких має свою історію, художниця досліджує біографії людей, історію родин та віднаходить свою ідентичність.

Як зазначає Оксана Миханько, “культурна спадщина – це основна річ, яку ми маємо і мусимо вивчити, щоб зрозуміти хто ми є”.

IMG 9676 novyj razmer scaled

Проєкт «ХИТКІСТЬ», за словами Оксана Миханько, це маршрут її життям впродовж двох останніх років – постійних змін та непевності.

IMG 9739 novyj razmer 1 scaled

У роботах цього періоду ми бачимо безліч архітектурних споруд, що в’яжуться наративними розповідями на площині полотна. Будинок тут виступає як символ чогось стабільного, майже вічного у житті, того, що асоціюється із місцем відпочинку, перезавантаження та безпеки.

Роботи проєкту«ХИТКІСТЬ» показують втрату фундаменту під ногами багатьох людей, і водночас вселяють надію — в них можна побачити позитивні моменти досягнень, змін, руху.

IMG 9774 novyj razmer scaled

Довідково:

ОКСАНА МИХАНЬКО

Народилася 21квітня 1992 р. у м. Коломия в сім ї художників. 3 раннього дитинства її оточувало мистецтво, отож у 2009 p. вона розпочала навчання у Косівському інституті прикладного та декоративного мистецтва за напрямком «Художня кераміка».

Впродовж 2010-2014 рр. навчалася у Львівській національній академії мистецтв на кафедрі монументального живопису. Вона є організатор та учасник мистецьких акцій, майстер-класів та пленерів.

Окрім мистецтва розвиває свій власний бренд наплічників «MAМАМАDЕ».

IMG 9721 novyj razmer scaled

Читайте також: 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено