Івано-Франківськ

У Румунії за 20 кілометрів до кордону з Україною стався землетрус

За класифікацією землетрус відноситься до відчутних.

У Румунії за 20 кілометрів до кордону з Україною стався землетрус

У Румунії ввечері, 12 липня зареєстрували землетрус за 20 км від кордону з Україною на глибині 26 км, магнітудою 3,9 за шкалою Ріхтера. Про це повідомляє Головний центр спеціального контролю, пише ПІК.

Землетрус не несе загрози для населення України. Коливання відчуваються тільки окремими людьми, які знаходяться в спокійному стані всередині приміщення, особливо на верхніх поверхах.

“Якщо ви відчували землетрус, залиште повідомлення про ваші відчуття за посиланням https://gcsk.gov.ua/ya-vidchuv-zemletrus/ це допоможе нам в уточненні енергетичних параметрів землетрусу”, – йдеться у повідомленні. 

Довідково: землетрус – це швидке, раптове вивільнення потенціальної пружної енергії у відносно локалізованій частині Землі. Ін. назва – трясіння земної поверхні. Землетруси виникають через підземні поштовхи, що супроводжуються коливаннями земної поверхні.

Місце, де виникає розрив та зміщення земної кори, називається осередком землетрусуА епіцентр землетрусу – це точка на землі, що розташована прямо над гіпоцентром.

Для вимірювання сили землетрусів використовують дві шкали – Ріхтера (від 1 до 10) та Меркаллі (від 1 до 12). Так, наприклад, поштовхи силою в 1-3 бали відносять до слабких, їх не відчувають, але фіксують сейсмографи. Землетруси силою в 6 балів вважаються сильними. А вже від 7 балів – дуже сильними.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено