Івано-Франківськ

На водоймах Тернопільщини патрулюватиме водна поліція: що вона перевірятиме

Він патрулюватиме на водоймах та прибережних зонах.

3a2ff9f0f2fa39a06305ac325ae93d0e

У Тернопільській області створили новий підрозділ – сектор водної поліції, який входить у склад Тернопільського районного управління поліції.

Як розповів начальник підрозділу Володимир Івашко, правоохоронці патрулюють на Тернопільському ставі, а також інших водоймах області, пише ПІК.

“Співробітники підрозділу проводять спільні рейди з рибоохоронним патрулем, державною екологічною інспекцією та іншими профільними службами. Одним з найголовніших завдань новоствореної служби – виявлення та припинення фактів браконьєрства на водоймах. Днями поліцейські вже зафіксували декілька фактів незаконного вилову риби, за якими розпочато кримінальні провадження”, – зазначив Володимир Івашко.

Перевірка водіїв суден на дотримання правил судноплавства – це ще один напрямок роботи водної поліції. Водні поліцейські також уповноважені перевіряти водіїв на стан сп’яніння.

«У літній період співробітники сектору водної поліції стежать також за безпекою людей, які відпочивають на водоймах. Правоохоронці проводять профілактичні бесіди та нагадують правила поведінки на воді. Водночас поліцейські реагують на виклики та повідомлення громадян про правопорушення на водних об’єктах чи прибережних зонах», – додав Володимир Івашко.

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено