Івано-Франківськ

Порошенко вніс 9 мільйонів гривень застави за ексрозвідника Червінського

П'ятий президент України сподівається, що невдовзі Червінський буде на волі. 

Порошенко вніс 9 мільйонів гривень застави за ексрозвідника Червінського

«Не міг чекати, тому вся застава у розмірі 9 мільйонів гривень за свободу Романа Червінського внесена ще вранці. Сподіваюся, що після року знущань та незліченної кількості судових засідань — він сьогодні буде на волі»,– написав політик.

До слова, СБУ затримала ексрозвідника Романа Червінського у квітні 2023 року. За версією слідства, дії Червінського призвели до жертв та знищення техніки після обстрілу росіянами аеродрому «Канатове» у Кіровоградській області у липні 2022 року.

Згідно з матеріалами справи, Червінський разом з іншими особами самовільно вирішили провести спецоперацію по викраденню літака рф. Однак в ході проведення «операції» ворог отримав дані про розміщення на аеродромі «Канатове» особового складу та техніки ЗСУ. Внаслідок ракетного удару загинув командир військової частини, ще 17 військовослужбовців отримали поранення.

Колишнього начальника 5-го управління Департаменту контррозвідки СБУ та куратора спецоперації “Авеню” по затриманню вагнерівців звинуватили у перевищенні службових повноважень та понад рік тримали під вартою.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено