Івано-Франківськ

Скільки українців вважаються зниклими безвісти: в МВС озвучили цирфу

Переважна більшість з них - наші оборонці, які вважалися зниклими безвісти, але у подальшому були ідентифіковані.

4729d6c

У Єдиному реєстрі осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, нині перебувають 42 тисячі осіб. Вони – у розшуку.

Загалом з початку роботи реєстру до нього було внесено відомості про понад 51 тисячу людей, які вважалися зниклими безвісти. Про це розповів начальник відділу Управління МВС з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, Дмитро Богатюк, повідомляє Укрінформ.

За його словами, МВС має дані і про близько 7 тисяч осіб, щодо яких відомості вже встановлені.

“Це понад 3 тисячі осіб, місце знаходження яких встановлено і які живі-здорові. Переважна кількість з цих осіб – це наші колишні військовополонені. І на сьогоднішній момент маємо близько 4 тисяч ідентифікованих тіл. Переважна більшість з них – наші оборонці, які вважалися зниклими безвісти, але у подальшому були ідентифіковані”, – сказав Богатюк.

Понад 90% проваджень за фактом зникнення безвісти осіб розслідуються слідчими Нацполіції. За його словами, зазвичай так буває, що особа вважається зниклою безвісти за особливих обставин, а згодом підтверджується її полон.

При цьому він наголосив, що Міноборони не відбирає зразки ДНК у військових, які направляються у зону бойових дій.

“Тобто, якщо це питання по Нацполіції, по Нацгвардії, по Держприкордонслужбі більш-менше вирішене – за допомогою міжнародних партнерів, за допомогою Червоного Хреста – у Міноборони ця проблема досі існує“, – зазначив Богатюк.

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено