Івано-Франківськ

У Калуші мешканці скаржаться на роботу генератора: втрутилася міська рада

Укртелеком та міська рада звернуться до енергетиків, щоб врегулювати ситуацію.

451508146 513327491218756 1393617855055088771 n 1 scaled

Калушани у соцмережах скаржаться на задимлення від генератора Укрпошти на проспекті Лесі Українки, та зазначають, що дим іде на довколишні будинки. 

У ситуацію втрутилася міська рада. Як зазначив мер Калуша Андрій Найда, начальник дільниці мережі доступу відділення Укрпошти Володимир Кіт пояснив, що коли збігається виключення електроенергії в кількох підчергах одночасно – автоматично вмикається резервний дизельний генератор у відділенні Укрпошти.

“Він мусить живити об’єкт, аби могли вчасно запрацювати сирени оповіщення, аби функціонувало поштове відділення (доставка пошти, інтернет, абоненти, охорона…) Генератор є досить потужним, в ході його роботи згорає значна кількість дизпалива. Відтак, утворюються вихлопи, які, через аномальну спеку, за відсутності вітру, спричинюють незручності мешканцям навколишніх будинків”, – пояснює Кіт.

Наразі Укртелеком звернувся до Калуського РЕМу з проханням, щоб, за можливості, припинити одночасне відключення двох підчерг (4.1 і 5.1). Відповідне звернення готує і міська рада.

“Ми намагаємось вирішувати питання у правовому полі. Але, все одно, ситуація залишається непередбачуваною. Однозначно, місто не можна залишати без системи оповіщення. Адже це надпотужний, спеціальний резервний генератор, передбачений на випадок аварійних ситуацій. Його не можливо замінити на типовий для мінімаркету. Дизельний генератор в аварійному режимі повинен запускатися. Проте, якщо РЕМ змінить графіки відключень, він працюватиме меншу кількість годин. Все, що від нас залежить, ми виконуємо. Сподіваємося на швидке реагування енергетиків”, – йдеться у повідомленні Андрія Найди.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено