Івано-Франківськ

Молитви, свічки, квіти: репортаж зі Львова, де смертельно поранили Ірину Фаріон (ФОТО, ВІДЕО)

До місця загибелі Ірини Фаріон несуть квіти і свічки.

9e79f094 ac26 4a26 b41c 31ccabda48f3

Будинок номер 3 на вулиці Масарика у Львові в Google-пошуковику чи не на першому місці. Тут, біля свого 6 під’їзду,  вчора біля 19:30 смертельно поранили Ірину Фаріон.

1 17 scaled

На асфальті, де впала Ірина Фаріон, досі страшний доказ злочину: запечена кров грубим шаром десь на метр, і цівка крові – десь на 3 метри…

photo 2024 07 20 16 45 41 scaled

Свідки розповідають, що відому опозиціонерку, ревну захисницю української мови та професорку Національного університету “Львівська Політехніка” стріляв молодий чоловік, який крутився у дворі десь зо два тижні.

“Він сидів між нами, жінками, на лавці навпроти 5 під’їзду, весь у темному одязі, закриті ноги і руки, – каже пані Віра. – Кисть однієї руки мав заклеєну пластирем в одному місці, а наступного дня – другу. Тому ми подумали, що наркоман… Був у темних окулярах. На обличчі наче прищі.  Мав якусь панаму. Ми питали, звідки він, то сказав, що з Тернополя”.

photo 2024 07 19 22 12 57

 Інша жінка каже, що якось навіть шкодували його, бо сидів по кілька годин і не ходив ні їсти, ні пити. Десь ходив у перехід у будинку біля 6 під’їзду, що виходить на сусідню вулицю.

Ірина Фаріон жила в цьому 9-му будинку на 5 поверсі. Він побудований десь наприкінці 80-х минулого століття. У під’їзді дво- і трикімнатні квартири.

photo 2024 07 20 15 58 31 2 scaled

Співрозмовниця,  яка не хотіла називатися, дивується, чому підозрюваний так довго “світився” у дворі. Його ж запам’ятали… Каже, страшно: може, й тоді поруч були його спільники, може, й тепер є і щось рознюхує.

Мабуть, із тих причин люди бояться щось розповідати. Мешканців будинку майже нема. От, кажуть, може, якийсь снайпер з даху спостерігає чи з квартири якоїсь…

Так само мало загалом людей приходять віддати шану загиблій Ірині Фаріон. Квітів – зо 20 букетів, свічки. Моляться. Скрушно похитують головами… Та й розходяться.

Кілька журналістів з камерами і диктофонами. Люди спілкуються неохоче. Один із мешканців на запитання, чому не заявили в поліцію про підозрілого чоловіка, сумно похитав головою:

“Ми ще й винні… У будинку живуть поліцейські, працівники СБУ, – чому вони не заявляли?!…”.

photo 2024 07 20 16 56 17 2 scaled

 На вулиці стає комфортно-прохолодно. Жінка, що сидить на лавці біля 5-го під’їзду, каже, що мало мешканців у дворі. Зазвичай тут більше. Бояться чи що…

Людмила СТРАЖНИК зі Львова, спеціально для ПІК 

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено