Івано-Франківськ

Ірина Фаріон загинула за українську позицію, – Буданов

Ворог таким чином прагне роз'єднати українців.

Важкий період на фронті й російський контрнаступ вже почався - Буданов

Очільник Головного управління розвідки України Кирило Буданов вважає, що мовознавиця Ірина Фаріон загинула за українську позицію.

Про це він написав у Telegram, передає ПІК.

“Ця трагедія вкотре продемонструвала: ворог прагне використати будь-які інструменти, аби розʼєднати нашу націю. Відтак, ми не маємо права забувати, що попри наші відмінності в політичних позиціях, право на думку, право відстоювати свої переконання – священне. Це фундамент нашої свободи і кожен, хто на це зазіхає – має бути покараний”, – пише Буданов.

Та додає:

“Ірина Фаріон загинула за українську позицію. Ми не маємо права терпіти подібні злочини і продовжимо захищати Україну як на фронті, так і всередині нашої держави”.

Що передувало?

Близько 19:30 19 липня, у Львові на вулиці Масарика, невідомий чоловік вистрілив у мовознавцю Ірину Фаріон та втік. Трапилося це біля її будинку.

Жінка отримала важке вогнепальне поранення голови. Медики лікарні Святого Пантелеймона Першого територіального медичного об’єднання міста Львова боролися за її життя. Жінка була в критичному стані: в мозковій комі та на штучній вентиляції легень. Їй зробили операцію та перевели в реанімацію. Але серце Фаріон не витримало і вона померла того ж дня о 23:30.

 

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено