Івано-Франківськ

На Прикарпатті виявили крадіжку газу на суму майже 80 тисяч гривень

Чоловік відбирав блакитне паливо в обхід лічильника

51b095f9352c174f5e6e70bb1d6068e8 w960 scaled

На Прикарпатті виявили крадіжку газу на суму майже 80 тисяч гривень.

Мешканець приватного будинку в місті Яремче здійснював незаконний відбір газу.  З метою уникнення обліку газу, чоловік відбирав блакитне паливо в обхід лічильника: приєднав до мережі газовий шланг поза приладом обліку.

Про це ПІК повідомляє пресцентр Івано-Франківської філії «Газмережі».

“Таким чином, при площі приватного будинку 186 кв. м у минулий опалювальний період, відповідно до показів лічильника,  спожив начебто всього 76,71 куб. м газу. Через дії недобросовісного споживача, газорозподільна компанія зазнала збитків на суму понад 78 тис. грн. Чоловік визнав свою вину.  Тепер він повинен компенсувати збитки”, – йдеться у повідомленні.

В газорозподільній компанії кажуть, заощадити на крадіжці газу неможливо.

“Фахівці  Івано-Франківської філії «Газмережі» у будь-якому разі виявлять порушення. Це питання лише часу. Натомість споживач буде змушений оплатити не лише за газ, а й за усунення пошкоджень у газорозподільній системі, до яких призвели незаконні дії. Якщо ж це втручання в роботу лічильника, то окрім компенсації збитків,  споживач повинен купити новий лічильник та оплатити роботу по його монтажу”, – йдеться у повідомленні.

Загалом, з початку року фахівці Івано-Франківської філії виявили 50 правопорушень з несанкціонованого відбору газу: з них 6 незаконних врізок в газові мережі та 44 втручань у роботу лічильників газу. Як результат – недобросовісним споживачам здійснили донарахування на суму майже 838 тис. грн.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено