Івано-Франківськ

У Карпатах військового у відпустці затримали на 7 годин і відвезли до Хустського ТЦК

Одразу ж при виході з поїзда, військового зупинили працівники поліції.

У Карпатах військового у відпустці затримали на 7 годин і відвезли до Хустського ТЦК

Журналістка Олеся Котубей-Геруцька разом із чоловіком-військовослужбовцем Владом поїхали на відпочинок в Карпати. Проте на вокзалі чоловіка затримали без причини на понад 7 годин. Про це пише ПІК з посиланням на Букви. 

Чоловік Олесі приїхав у другу (і останню в цьому році) відпустку, тому подружжя хотіло відпочити у горах з наметами. Маршрут спеціально обрали популярний і не прикордонний. Одразу ж по прибуттю, військового зупинили працівники поліції. Документи були в порядку, посвідчення УБД, підписане відпускне, проте цього виявилось замало.

“Йому сказали, що потрібно “поїхати на розмову” у Ділове, яке знаходиться за 36 км від місця, куди пара приїхала. Крім цього, Ділове поблизу кордону. Журналістка припускає, що у такий спосіб військовому хотіли інкримінувати незаконний перетин кордону. Близько 5 годин зв’язок із чоловіком був відсутній. Опісля він зателефонував дружині й сказав, що з ним все гаразд і його кудись везуть. Куди саме – він не уточнив”, – йдеться у повідомленні.

Бригада, в якій служив Влад, допомогла вийти на зв’язок з Ужгородською військовою службою правопорядку. Виявилось, що чоловіка вивезли в Хустський ТЦК, що за 70(!) кілометрів від Ділового, куди його доправили раніше, і де під відділом ДПСУ досі чекала Олеся.

Через 7 з половиною годин військового відпустили. Журналістка наголошує, що вони з чоловіком хотіли просто відпочити.

“Ми не збиралися перетинати кордон. Ми хотіли тупо на Драгобрат на дві ночі. (…) Жодної причини затримувати Влада не було,” – розповіла Олеся.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено