Івано-Франківськ

На Прикарпатті два десятка особ притягнули до відповідальності за корупцією

На всіх винних осіб суди наклали стягнення у виді штрафу.

У Коломиї судитимуть службовця за хабар у 1500 доларів

Івано-Франківська обласна прокуратура систематично вживає заходи щодо протидії корупції поза межами кримінального провадження. Органи прокуратури забезпечують свою участь у розгляді протоколів про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією.

За результатами розглядів цих протоколів у судах з початку 2024 року до відповідальності притягнуто 24 правопорушника. Серед них: 14 –  посадові особи юридичної особи публічного права, 6 – службові особи органів системи МВС України, 2 – посадові особи місцевого самоврядування, державний службовець та депутат місцевої ради.

На всіх винних осіб суди наклали стягнення у виді штрафу, пише ПІК із посиланням на обласну прокуратуру.

В ході розгляду справ з’ясовано, що найчастіше посадовці не повідомляють про наявність у них реального конфлікту інтересів та у власних інтересах приймають рішення, перебуваючи в умовах такого конфлікту інтересів.

Керівники установ приймали рішення про власне преміювання, встановлювали доплати та премії близьким особам. Зокрема, до відповідальності притягнуто начальника державного науково-реєстраційного управління, який в умовах реального конфлікту інтересів, підписав накази про власне преміювання.

Також встановлено факти несвоєчасної подачі щорічних декларацій. Серед таких правопорушників виявився депутат районної  ради, який несвоєчасно без поважних причин подав щорічну декларацію за 2023 рік.

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено