Івано-Франківськ

На Прикарпатті викрили організатора групи ФСБ, яка планувала теракти в Україні та Євросоюзі (ФОТО)

Діяльність злочинного угрупування дистанційно координували кадрові співробітники спецслужби рф.

452893116 854573090102936 80520509779390826 n

Контррозвідка Служби безпеки та Національна поліція знешкодили агентурну групу ФСБ, яка готувала підпали торгових центрів у Євросоюзу.

Основними цілями ворога були торгові центри, автозаправні станції, аптеки та ринки в Україні, Польщі та країнах Балтії, пише ПІК.

На Прикарпатті затримали організатора ворожого осередку та його спільника, повідомляють в СБУ. До складу злочинної групи входили 19 людей, які проживали в Івано-Франківській, Дніпропетровській, Полтавській областях та у Запоріжжі.

“Фігуранти за гроші вербували кандидатів на вчинення підпалів цивільних об’єктів. Для пошуку потенційних виконавців використовували особисті зв’язки у кримінальних колах. Щоб «відрядити» завербованих підпалювачів за кордон, фігуранти готували для них підроблені документи. Зокрема паспорти, водійські права, дипломи про освіту та медкартки, оформлені на третіх осіб”, – йдеться у повідомленні.

Таким чином агентура РФ планувала незаконно переправляти своїх спільників за межі України та «легалізувати» їх на території ЄС. Підпалені об’єкти зловмисники мали зняти на камер та відзвітувати ФСБ.

Під час 37 обшуків у помешканнях, автомобілях та гаражних приміщеннях фігурантів вилучили мобільні телефони, записи, підроблені документи, вогнепальну зброю, банківські карти, великі суми готівки.

Наразі організатору та його спільнику повідомили про підозру за статтями Кримінального кодексу України, серед яких:

  • ▪ ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану);
  • ▪ ч. 3 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів).

Тривають слідчі дії. Зловмисникам загрожує довічне ув’язнення.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено