Івано-Франківськ

В Україну з окупації повернули ще 7 підлітків (ФОТО)

Серед них - дівчина та хлопець з Херсонщини, яких прийомні батьки покинули на окупованій території.

photo 2024 07 24 19 31 38 scaled

24 липня 2024 в Україну повернули чотирьох дітей та трьох повнолітніх українців з тимчасово окупованих територій.

Про це повідомив голова громадської організації Save Ukraine Микола Кулеба, пише ПІК.

Серед них, 12-річна дівчинка, батьки якої служать в Збройних силах України. Вони довго шукали можливість евакуювати доньку, адже діти військовослужбовців на ТОТ перебувають під пильним контролем.

“Також – двоє братів, 15 та 19 років. Місяць тому ФСБ затримала їхніх батьків, і наразі про них нічого не відомо. Російські спецслужби також допитували старшого брата. Було дуже складно вивезти хлопців з окупованої території, але тепер вони у безпеці під тимчасовою опікою їхньої хрещеної”, – йдеться у повідомленні.

В Україну повернулися 18-річний хлопець та 19-річна дівчина з Херсонщини, яких прийомні батьки покинули на окупованій території. Вони отримували погрози через свою проукраїнську позицію.

14-річний хлопець, який не міг виїхати з тимчасово окупованої території через зруйнований російськими військами міст, нарешті возз’єднався зі своєю матір’ю після двох років розлуки.

Сьома дитина — хлопець-підліток, мати якого досі перебуває в окупації.

Нагадаємо, з 2014 року 1,5 мільйона українських дітей перебувають на окупованих територіях та на території російської федерації. Багато з них були незаконно депортовані або примусово переміщені, решта залишаються під загрозою депортації.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено