Івано-Франківськ

Силовики дали брифінг щодо вбивства Фаріон: нові та шокуючи деталі злочину (ВІДЕО)

У п’ятницю, 26 липня, глава МВС Ігор Клименко провів у Львові брифінг щодо деталей справи про вбивство мовознавиці Ірини Фаріон.

carlos sainz alpine ferrari f1 202411111 scaled

За даними правоохоронців, підозрюваний винаймав житло у Львові через сервіс Booking, зокрема 9, 14 та 19 липня. Після прибуття до міста він отримав посилку з одягом, у якому був помічений на камерах відеоспостереження, яку відправив посилку сам собі з Дніпра.

Слідство встановило, що фігурант виїхав зі Львова до Дніпра 21 липня, через два дні після злочину, пише ПІК із посиланням на “Еспресо“.

Правоохоронці продемонстрували так званий прощальний лист хлопця “на випадок, якщо щось піде не так”. Це було заготовлене у телефоні фігуранта смс-повідомлення.

Щодомотивів скоєння злочинуперший заступник голови Служби безпеки України Сергій Андрущенко зазначив:

“Ми перевіряємо його причетність до неонацистського руху з центром в країні агресорі. Його зв’язки на території України та мотиви злочину. Це або релігійна неприязнь, або національна чи особиста”.

Голова МВС Ігор Клименко заявив, що зброю, з якої вбито Фаріон, наразі не знайдено. Фігурант, за його словами, обмовився, що сховав пістолет.

За даними міністра Клименка, однією із наступних жертв міг бути нардеп Максим Бужанський.

Повне відео з брифінгу силовиків у Львові 26 липня можна переглянути за посиланням нижче:

Що кажуть в прокуратурі

Офіс генерального прокурора України оголосив про підозру затриманому у справі про вбивство екснардепки від ВО “Свобода”, мовознавиці Ірини Фаріон.

За словами заступника генпрокурора Антона Войтенка, прокурори в ході досудового розслідування проаналізували великий масив інформації, яка міститься в матеріалах кримінального провадження.

“На даний час погоджено повідомлення про підозру особі, яка була вчора затримана у місті Дніпро за ч. 1 ст. 115 КК України – це умисне вбивство”, – прозвітував він.

Крім того, прокурорами подано до Галицького районого суду Львова клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави.

“Саме на такому запобіжному заході прокурори будуть наполягати в суді”, – підкреслив представник генпрокуратури.

НОВИНА ДОПОВНЮЄТЬСЯ…

Читайте також: 
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено