Івано-Франківськ

Без мита і ПДВ: в Україні спростили ввезення обладнання для енергетики

Від податків звільняється також обладнання, необхідне для виготовлення засобів протидії технічним розвідкам, ремонту машин механізованого розмінування.

Без мита і ПДВ: в Україні спростили ввезення обладнання для енергетики

З 27 липня в Україні набули чинності нові закони, які спрощують імпорт товарів для енергетики. Про це повідомила Державна митна служба, пише ПІК.

“Митні платежі та ПДВ скасовані для товарів електрогенераторного обладнання, а також для обладнання вітряної, сонячної генерації, акумуляторів (крім малої потужності). Ці закони вже підписані президентом України. Пільговий ввіз поширюється на засоби радіоелектронної боротьби, антидронові рушниці, засоби вияву та протидії БпЛА”, – йдеться у повідомленні. 

Ввезти необхідне обладнання за пільгами зможуть підприємства, які виробляють та ремонтують машини механізованого розмінування, виготовлення засобів протидії розвідці. Від мита та ПДВ звільнені товари, які потрапляють в Україну в тому числі поштою.

“Для населення це корисно тим, що від податків на в’їзді звільняються генератори, інвертори, літій-іонні акумулятори та зарядні станції, сонячні панелі для ремонту або заміни”, – додають в установі.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено