Івано-Франківськ

Конфлікт у Дрогобичі: у Львівському ТЦК прокоментували ситуацію

Двоє військовослужбовців, супроводжуючи юриста, прибули в лікарню з метою складання протоколу щодо відмови громадянина проходити військово-лікарську комісію.

photo 2024 07 31 15 08 11

30 липня, користувач TikTok із ніком “NAZAR” опублікував відео, на якому представники ТЦК та чоловік у цивільному одязі зайшли до лікарняної палати в Дрогобичі. На відео є підпис: “ТЦК з поліцією побили, людина попала в лікарню, тепер прийшли в лікарню і виписують повістку в м. Дрогобич”.

У Львівському ТЦК відреагували на ситуацію.

“Отримуєш повістку. Не зʼявляєшся у ТЦК. Не проходиш ВЛК. Хамиш пораненим військовослужбовцям. Знімаєш відео і розказуєш, що тебе «побили» і все на світі «незаконно». Короткий сценарій, який пояснює ситуацію з громадянином, що у палаті лікарні міста Дрогобич знімає військовослужбовців і кричить на них”, – йдеться у повідомленні.

Як пояснюють у Львівському ТЦК, двоє військовослужбовців, супроводжуючи юриста, прибули в лікарню з метою складання протоколу щодо відмови громадянина проходити військово-лікарську комісію. А не з метою «виписувати повістку», як зазначив автор відео.

“Громадянин напередодні відмовився від проходження ВЛК. Лікарі надали дозвіл на спілкування з громадянином. Жодних застережень з медичних причин для комунікації з особою не було. Натомість чоловік поводився неадекватно, ігнорував будь які спроби діалогу з ним і провокував військовослужбовців на конфлікт. Наголошуємо, текстовий коментар, який громадянин розмістив на відео про те, що його нібито, побили військовослужбовці ТЦК і поліціянти, не відповідає дійсності”,– йдеться у повідомленні.

Також там зазначили, що військовослужбовці пройшли важкі бої на Луганщині, Донеччині й Херсонщині, та переведені на службу в ТЦК за станом здоров’я.

“Після такого вислуховувати відверті образи й знущання від чоловіків у тилу – особливо складно. Тому висловлюємо вдячність нашим військовослужбовцям за проявлене терпіння і, попри провокації, поведінку чітко в рамках закону”, – зазначає служба зв’язків з громадськістю Львівського ОТЦК та СП

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено