Івано-Франківськ

У Франківській громаді затвердили програму українізації пам’яті Ірини Фаріон

"Мова – найважливіший засіб людського спілкування, визначальна ознака держави, безцінна й невичерпна скарбниця культурного надбання народу".

9ezawnajy3lqiwjynn2twig9fxt1ulrs scaled

Під час сесії Івано-Франківської міської ради, що відбулася у п’ятницю, другого серпня, депутати підтримали програма українізації пам’яті Ірини Фаріон в Івано-Франківській міській територіальній громаді.

Метою програми є забезпечення культурно-мовних прав громадян відповідно до чинного законодавства України шляхом створення оптимальних умов для функціонування української мови у всіх сферах суспільного життя в Івано-Франківській міській територіальній громаді.

Основні завдання програми:

  • зміцнити статус української мови як державної;
  • забезпечити використання української мови в усіх сферах суспільного життя;
  • посилити функції державної мови як об’єднавчого і консолідуючого чинника в суспільстві і засобу зміцнення державної єдності;
  • визначити та здійснити заходи для підвищення культури мовлення;
  • розширити простір уживання української мови в засобах масової інформації та інтернет-мережі;
  • створити належні умови для вивчення української мови представниками національних меншин Івано-Франківської міської територіальної громади.

Передбачені кроки, переконані депутати міської ради, покликані формувати національно свідомого громадянина України, який буде здатний реалізувати свої права та виконати покладені на нього Конституцією України обов’язки.

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено