Івано-Франківськ

Українці назвали найкорумпованіші органи влади (ОПИТУВАННЯ)

Респондентам пропонували назвати до трьох сфер чи інституцій, де, на їхню думку, найбільше поширена корупція.

Українці назвали найкорумпованіші органи влади (ОПИТУВАННЯ)

Більшість українців вважають, що корупція найбільше поширена на митниці, у Верховній Раді та в Кабінеті міністрів. Про це свідчать результати опитування Національного Демократичного Інституту та Київського міжнародного інституту соціології, пише ПІК.

“Також приблизно кожен п’ятий українець вважає, що корупція поширена у медицині (23%), органах місцевої влади (22%) та армії (19%). Респондентів також запитали, які організацій та інституції ефективно борються з корупцією. Серед таких 40% опитаних назвали громадян, 37% – НАБУ, по 30% – поліцію та Центр протидії корупції”, – йдеться у повідомленні. 

Окрім того, приблизно кожен четвертий українець вважає, що ефективно борються з корупцією ЗМІ, зокрема, “Бігус.Інфо” (28%) та “Наші гроші” (25%). Кожен п’ятий опитаний назвав серед борців з корупцією медіа “Слідство.Інфо” (21%). Водночас від 27 до 84% опитаних сказали, що нічого не знають про діяльність названих соціологами організацій та інституцій.

1189275 1 w 590 lq

Дослідження тривало 8-25 травня. Методом телефонного інтерв’ю на основі випадкової генерації мобільних номерів опитали 2 508 дорослих мешканців України. До вибірки не включали тимчасово окуповані території станом на 23 лютого 2022 року (Крим, окуповані райони Донецької та Луганської областей).

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено