Івано-Франківськ

Стало відомо, скільки повітряних цілей ворога знищили оборонці неба за 2,5 роки

В першу неділю серпня в Україні відзначають День Повітряних сил ЗСУ.

Стало відомо, скільки повітряних цілей ворога знищили оборонці неба за 2,5 роки

За 2,5 роки війни Повітряні Сили ЗСУ здійснили понад 20 тисяч бойових вильотів та знищили понад 8000 повітряних цілей ворога. Про це повідомив Командувач Повітряних Сил України Микола Олещук, пише ПІК.

“Ворог цілодобово атакує Україну бомбами та ракетами, проводить повітряну розвідку, щоночі б’є ударними безпілотниками. Повітряні Сили, пліч-о-пліч з протиповітряною обороною усіх Сил оборони, відбивають удари. За два з половиною роки війни українські пілоти знищили понад 8000 повітряних цілей ворога: сотні літаків та вертольотів, тисячі крилатих ракет та безпілотників”, – написав він.

При цьому вони здійснили понад 20 тисяч бойових вильотів, більшість – на бойове застосування авіаційних засобів ураження. Командувач зауважив, що за особисту мужність і самовідданість 4475 військовослужбовців Повітряних Сил відзначені державними нагородами, 47 з них стали Героями України, 25 – посмертно.

До слова, Повітряні сили Збройних сил України – це потужна комплексна структура, що охоплює потужні засоби протиповітряної оборони, зокрема зенітно-ракетні комплекси та радіотехнічні війська. День Повітряних сил Збройних сил України відзначається щороку у першу неділю серпня з 2007 року згідно з відповідним Указом Президента України.

Читайте також у ПІК:

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено