Івано-Франківськ

Місячний посівний календар на серпень 2024 року: що та коли садити

Серпень - не дуже зайнятий, але відповідальний для дачників місяць.

1722352473 8524 1 scaled

Основною роботою наприкінці літа стає збір врожаю. Після цього ділянку перекопують, а рослини обрізають. Наприкінці серпня починається підготовка до заморозків – укриття рослин і посів озимих.

Місячний посівний календар на серпень 2024 року підкаже, чим і коли саме зайнятися на городі, пише ПІК з посиланням на УНІАН.

Місячний посівний календар на серпень 2024 року Україна

1-2 серпня – хороші дні для кореневого і позакореневого підживлення, лікування захворювань рослин, посіву зелені та скоростиглих культур. Можна пересаджувати квіти та молоді дерева.

3-6 серпня – дні молодика. Працювати з рослинами не рекомендується. Можна перекопувати ґрунт, полоти бур’яни, підготувати субстрат і компост, зайнятися прибиранням на ділянці. Дозволено білити дерева.

7-10 серпня – збір урожаю, обприскування від шкідників. Хороші дні для видалення хворих, сухих і відцвілих пагонів, стрижки кущів і живоплоту, щеплень – усі нанесені рани швидко загояться. Можна посадити озимі культури та посіяти сидерати.

11-12 серпня – рекомендується зібрати врожай для тривалого зберігання в погребі – плоди надовго збережуться свіжими. Видалення бур’янів, внесення компосту і гною на ділянці, пересадка багаторічників. Не рекомендується поливати рослини.

13-16 серпня – місячний посівний календар рекомендує ці дні для посіву зелені, прянощів, листового салату. Можна перекопати ґрунт і підготувати ями для висадки дерев. Збір урожаю пасльонових культур. Не рекомендується пересаджувати молоді рослини.

17-19 серпня – дні повного місяця. Посівний календар не рекомендує працювати з рослинами, оскільки вони стають вразливими.

20-22 серпня – можна підгодовувати, рясно поливати, лікувати рослини, збирати врожай, видаляти зайві пагони, обрізати відцвілі квіти. Вдалі дні для посіву озимих культур у відкритому ґрунті та овочів у теплиці. Не варто застосовувати отрутохімікати.

23-24 серпня – збирати врожай сьогодні варто тільки для консервації або швидкого з’їдання. Плоди не будуть довго зберігатися. Не варто нічого сіяти, а також збирати насіння і цибулини. Вдало пройдуть щеплення, прищіпки, укорінення живців.

25-29 серпня – можна саджати будь-які рослини у відкритому ґрунті й теплиці, а також багаторічні квіти. Дуже вдалою виявиться боротьба з бур’янами, шкідниками та хворобами. Не рекомендується вносити добрива і рясно поливати грядки.

30-31 серпня – збір врожаю, обрізка винограду і малини, побілка дерев. Можна збирати цибулини та насіння для майбутніх посівів. Хороші дні для збору букета – зрізані квіти довго залишаться свіжими. Рекомендується зайнятися підготовкою до осені – накрити рослини від морозів, прибрати сміття і замульчувати грядки.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено