Івано-Франківськ

В Україні зафіксували три випадки штаму коронавірусу «FLiRT»: один з них на Прикарпатті

ВООЗ поки що не надає специфічної оцінки щодо небезпеки «FLiRT», однак зазначає, що він потребує моніторингу на рівні кожної країни.

В Україні зафіксували три випадки штаму коронавірусу «FLiRT»: один з них на Прикарпатті

У липні в Україні зареєстровано три випадки «FLiRT» — нового субваріанту коронавірусу «Omicron». Захворювання зафіксували минулого тижня: два випадки у Києві та один в Івано-Франківській області. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я, пише ПІК.

“Захворіли дві жінки та чоловік старше 60 років. Штам «FLiRT» походить від варіанту Omicron. Через специфічні мутації в білку-шипі вірус краще зв’язується з клітинами та уникає імунної відповіді. Тобто «FLiRT» швидше вражає ослаблений імунітет, а захворіти можуть навіть раніше вакциновані”, – йдеться у повідомленні.

ВООЗ поки що не надає специфічної оцінки щодо небезпеки «FLiRT», однак зазначає, що він потребує моніторингу на рівні кожної країни. Наявні дослідження показують, що поточні вакцини, зокрема бустери, залишаються ефективними для захисту від важких форм COVID-19, хоча й не можуть повністю запобігти зараженню новим штамом.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено