Івано-Франківськ

На Прикарпатті померла пенсіонерка, яка хворіла на новий варіант коронавірусу

В області субваріант FLiRT наразі підтвердили лише у померлої пенсіонерки.

За минулу добу в Україні 7 503 нових випадки коронавірусної хвороби: статистика в регіонах

 

 

 

 

 

 

На Івано-Франківщині померла 80-річна жінка, жителька однієї з громад Івано-Франківської району, яка хворіла на новий штам COVID-19 FLiRT.

Її інфікування підтвердили у лабораторії.

Про це у коментарі Суспільному розповів генеральний директор Івано-Франківського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ Руслан Савчук, пише ПІК.

“Лабораторно ми підтвердили, що в її організмі був субваріант FLiRT класичного штаму Omicron. Жінка мала також супутні захворювання — цукровий діабет, ішемічну хворобу серця. Основним діагнозом була коронавірусна хвороба, оскільки вона мала всі симптоми й це було клінічно й лабораторно підтверджено”, — говорить Савчук.

Пенсіонерку госпіталізували до однієї з лікарень Івано-Франківська з високою температурою у важкому стані. Її пролікували й стан стабілізувався.

“Жінку перевели у терапевтичне відділення і після того через декілька днів вона померла. Тобто з часу госпіталізації до моменту, коли їй стало гірше і пацієнтка померла, минуло 20 днів. Медики надавали всю можливу допомогу, але COVID-19 забрав її життя”, — розповідає Руслан Савчук.

В області субваріант FLiRT наразі підтвердили лише у померлої пенсіонерки. Але кількість хворих на коронавірус зросла.

“У понеділок, 5 серпня, ми мали 20 нових підтверджених випадків COVID-19, а сьогодні за день — діагностовані в лабораторії 63 випадки. Якщо порівняти між червнем і липнем, то ми маємо збільшення кількості хворих на 11%”, — говорить Савчук

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено