Івано-Франківськ

У 88% справ українські суди скасовують штрафи від ТЦК

Найбільше скасувань стосуються порушень, які сталися до вступу в дію змін у законі.

1200 0 1711367837 1581 scaled

Українські суди розглянули щонайменше 34 справи з вимогою українців оскаржити штрафи від ТЦК за три місяці з моменту введення в дію нових норм щодо порушення правил військового обліку.

У більшості з них — а саме в 30 справах (88%) — суди ухвалили рішення на користь позивачів та скасували штрафи. У чотирьох справах – відмовили українцям та залишили штрафи у силі, пише ПІК з посиланням на дані “Опендатабота“.

“Найбільше скасувань стосуються порушень, які сталися до вступу в дію змін у законі. Суди враховують, що закон не має зворотної дії — відповідно, не дозволяє покарати за давнє правопорушення за новими правилами”, – йдеться в аналітиці.

Зокрема,так сталося в єдиній наразі справі у реєстрі, де штраф від ТЦК оскаржувала жінка, медикиня за фахом. На момент, як вона отримувала медичну освіту, обов’язку ставати на облік не було — тож суд скасував цей штраф.Report Top prychyn skasuvannya shtrafiv vid TTSK

Варто зауважити, що йдеться лише про штрафи за порушення правил військового обліку за змінами у ст. 210 КУпАП, що прийняли у травні 2024 року. За такі порушення можуть оштрафувати від 17 тисяч грн до 25 тисяч грн.

Від початку року до виконавчої служби загалом передали понад 12 тисяч штрафів за порушення військового обліку від ТЦК та СП.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено