Івано-Франківськ

В Україні у шість разів зросла захворюваність на коронавірус: що відомо про новий підвид “FLiRT”

В Україні циркулює 10 субваріантів штаму "Омікрон".

whatsapp 2024 08 12 113540 885d9bac scaled

В Україні зросла захворюваність на COVID-19. У червні фіксували близько двох тисяч випадків. У липні ця цифра зросла до 12 тисяч хворих.

Про це під час брифінгу сказав заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар Ігор Кузін, пише ПІК.

“На території Європейського Союзу та США суттєво зростають показники захворюваності на COVID-19. Багато країн почали повідомляти про те, що цифри є достатньо значними. Така сама ситуація спостерігається в Україні. Якщо, умовно, за червень ми спостерігали дві тисячі випадків, то бачимо суттєве зростання захворюваності у липні — вже майже 12 тисяч. На щастя, відсоток госпіталізації не такий великий”, – сказав Ігор Кузін.

На стаціонарному лікуванні зараз знаходиться понад 2,5 тисячі хворих. Як додає головний санітарний лікар, це нормальні цифри для пікового підйому захворюваності.

Наразі в Україні зафіксували вже п’ять випадків нового підвиду COVID-штаму “Омікрон” – FLiRT. Три випадки FLiRT виявили у Києві, один – у Житомирській області та ще один летальний випадок на Прикарпатті. 

“Цей підвид з’явився у березні цього року. В багатьох країнах він почав швидко поширюватися. На щастя, це все є мутацією навколо однієї великої групи “Омікрон”. Таким чином це той підвид, який не викликає важких форм захворювання у вакцинованих людей, або мають ревакцинацію. Тому такі показники, які ми зараз спостерігаємо в Україні, ще не говорять про початок епідемічного сезону”, – зазначив Ігор Кузін.

Головний санітарний лікар зазначає, що мутації “Омікрону” швидше інфікують людей при короткотривалих контактах. Кожна нова мутація призводить до того, що люди з неінфекційними захворюваннями, імуноскомпрометованими станами, вагітні або літнього віку більше схильні до зараження та важкого перебігу коронавірусу. Навіть попри те, що вони були вакциновані.

“Клінічні характеристики достатньо типові. Це швидкий початок, висока температура з першого дня захворювання, яка тримається декілька днів і достатньо важко піддається лікуванню, подразнення горла і кашель. Всі інші симптоми дуже схожі на звичайний “ковід”, як ми до нього звикли”, – сказав Кузін.

Нагадаємо, на Львівщині на коронавірус захворіли понад 1100 людей.

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено